L'ambaixada andorrana i la Secretaria General Iberoamericana presenten la temàtica del "Coneixement, innovació i sostenibilitat" en un fòrum de debat

El ministre en funcions d'Economia, Competitivitat i Innovaci

El ministre en funcions d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha participat en la presentació del fòrum de debat 'Coneixement, innovació i sostenibilitat', un dels eixos sobre els quals es debatrà durant el bienni 2019-2020 de la XXVII Cimera Iberoamericana. En la seva intervenció, el ministre ha recordat la tasca desenvolupada per Andorra per liderar solucions innovadores en els àmbits de la transformació digital, l'educació, la investigació, les institucions i en el món empresarial. L'acte, organitzat per l'ambaixada d'Andorra a Madrid i la Secretaria General Iberoamericana, ha tingut lloc aquest dilluns a la seu de la Secretaria General Iberoamericana a Madrid.

A la taula rodona, també ha participat el secretari d'Estat d'Educació del govern espanyol, Alejandro Tiana, i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, moderats pel periodista de Televisió Espanyola, Carlos Franganillo. A la sessió hi han assistit també diversos responsables d'institucions governamentals i acadèmiques espanyoles, així com l'ambaixador del Brasil a Espanya, Pompeyo Andreucci, i l'ambaixador del Principat d'Andorra a Espanya, Jaume Gaytán. En la seva intervenció, Saboya ha destacat el doble repte presentat en el fòrum de debat: d'una banda, reforçar l'estratègia d'aproximar-se a la comunitat iberoamericana i, de l'altra, destacar el valor de la innovació com a eix de competitivitat per a les economies en el seu conjunt, i més en concret per a l'economia andorrana, atès el seu marcat perfil d'economia de serveis. En aquest sentit, el ministre ha subratllat la voluntat d'Andorra de posicionar-se com a "laboratori vivent" on provar models de negoci i d'integració. El ministre en funcions ha relatat les diferents iniciatives dutes a terme per Andorra en col·laboració amb altres organismes i entitats. El ministre en funcions ha destacat l'ús del 'big data' en el sector del turisme, les iniciatives en matèria d'energies renovables o la cooperació internacional iniciada amb el MIT Media Lab per formar part d'una xarxa de ciutats amb projectes d'innovació.

El secretari d'Estat d'Educació espanyol, Alejandro Tiana, ha explicat el compromís del govern espanyol amb l'adaptació de l'educació als reptes presents i futurs, que són comuns a Europa i a tota la regió iberoamericana. Així, ha exposat els cinc eixos assenyalats en una recent reunió de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics: lideratge, educació infantil, digitalització, currículum i finançament sostenible del sistema educatiu. Eixos en els quals ha coincidit també Rebeca Grynspan, que ha demanat "compartir idees i reflexionar de cara a la cimera, que girarà al voltant de la innovació i el desenvolupament sostenible". La secretària general Iberoamericana, que ha apel·lat a les diferents administracions per acabar amb el curt termini en la definició d'aquests plans estratègics, ha demanat coordinar els esforços per adaptar els països a un nou ecosistema laboral.

Informa: Agència ANA

Comparteix:

L'UdA, present al Saló de l'ensenyament de Barcelona L'escriptora Naomi Fontaine explica a Andorra la identitat del seu poble, la tribu dels innu