"L'amor és massa gran per cabre dins d'un armari", lema de la marxa del Dia internacional de l'orgull LGTBIQ+

Una trentena de persones s'han unit a la marxa per reivindica

Una trentena de persones s'han unit a la marxa per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ en el Dia internacional. La iniciativa ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda i ha estat organitzada per Contracorrent Andorra, amb el suport de Diversand i el Fòrum Nacional de la Joventut. 

La marxa per commemorar el Dia internacional de l'orgull LGTBIQ+ ha arrencat de la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella i ha arribat fins a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. La trentena de manifestants, majoritàriament joves, han lluït banderes i cartells amb missatges com ara "l'amor és massa gran com per cabre en un armari" o "el vostre odi no té cabuda al nostre carrer".  

"Encara queda molta molta feina per fer per aconseguir la plena igualtat", ha reivindicat un dels membres del moviment, Pol Cerdà, que ha destacat que els preocupa especialment els drets del col·lectiu trans, ja que ara mateix és el que està més invisibilitzat. En aquest sentit, ha subratllat que la CASS hauria de pagar o garantir que les persones trans poguessin fer el canvi de sexe si ho destigen. 

També s'ha reivindicat que a l'escola es promogui la diversitat, tenint en compte que a les classes és una qüestió que no es tracta. Petites passes que són molt necessàries per augmentar la sensibilització i perquè les persones també s'animin a participar en manifestacions com aquesta. Cerdà ha apuntat així que "la llibertat comença perquè la gent es pugui expressar". 

A la marxa també hi han acudit membres del PS. La coordinadora de la Joventut Socialdemòcrata Andorra, Maria Nazzaro, ha destacat que hi eren per donar suport, aconseguir la igualtat entre totes i tots i perquè cada vegada hi hagi menys discriminació. Per la seva banda, el secretari d'organització del PS, Pere Baró, ha destacat que era un acte important "per visibilitzar" un tema que encara no és prou visible i ha celebrat que els joves "s'involucrin". 

Informa i imatges: Agència ANA (M.F.) 

Comparteix:

Ordino recupera la crema de falles per celebrar Sant Pere amb una gran acollida L'ocupació hotelera del cap de setmana de Sant Joan creix fins al 75%