L'anorèxia i la bulímia afecta cada vegada més a nenes preadolescents

www.andorradifusio.ad

L'anorèxia i la bulímia, dos trastorns alimentaris propis de les societats del benestar, han centrat la conferència que aquesta tarda han ofert el psiquiatre Joan Obiols i el psicòleg Jordi Royo.

Són les dones, sobretot en edat adolescent, les que més els pateixen i en aquest sentit cal aplicar accions preventives, que comencen a l'escola, la família i s'estenen a tota la societat. A més, cada vegada es detecten els primers símptomes a la preadolescència. "Hi ha unes edats de més risc, com l'adolescència i fins i tot la preadolescència. Hi ha nenes, sovint és el sexe femení el més afectat, que amb vuit i deu anys comencen a fer dietes o tenir mesures restrictives de l'alimentació", adverteix el psiquiatra Joan Obiols. El psicòleg Jordi Royo ha denunciat els estereotips, tot recordant que durant l'adolescència és "molt dur" no complir amb els requisits que la societat imposa.

Durant l'acte s'ha presentat la publicació "Pares, fills i desordres alimentaris: el diàleg és possible". Es tracta d'un material didàctic amb consells sobre com prevenir i afrontar aquests trastorns.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Noves famílies s'interessen per l'acollida, però encara no és suficient Els infants encampadans commemoren el Dia dels infants amb un mural per recordar els seus drets