ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Autoritat Financera inhabilita els Cierco i Joan Pau Miquel per irregularitats a BPA

www.andorradifusio.ad

L'Autoritat Financera Andorrana ha inhabilitat per exercir en el sector bancari els germans Higini i Ramon Cierco per les irregularitats comeses quan eren els màxims responsables de BPA. També ha suspès de per vida Joan Pau Miquel, exconseller delegat. Cada un, a més, haurà d'abonar una multa de 224.000 euros. A més hi ha sancions per a d'altres directius i l'entitat per uns 4 milions d'euros.

L'Autoritat Financera ha fet pública la sanció als responsables de BPA pel que considera infraccions greus. Els màxims responsables, els germans Higini i Ramon Cierco, i l'exconseller delegat Joan Pau Miquel són inhabilitats de per vida per exercir tasques directives al sector financer. A més, hauran de pagar multes de 224.000 euros cada un.

També es suspèn altres directius i responsables de BPA amb inhabilitacions per tenir feines directives al sector financer que van dels 10 als 20 anys i se'ls imposen multes entre 120.000 i 180.000 euros. En total, l'Autoritat Financera ha imposat multes per uns 4 milions d'euros.

El març del 2015 la unitat de lluita contra el crim financer dels Estats Units, la FinCEN, va emetre un comunicat on considerava que BPA havia blanquejat capitals de manera irregular. Posteriorment, el banc va ser intervingut i es va acabar creant una nova entitat financera, Vall Banc, sense actius d'origen tòxic.

La Batllia admet una demanda dels Cierco contra el traspàs de comptes de BPA a Vall Banc

Per altra banda, la Batllia ha admès a tràmit una demanda dels germans Cierco i de Joan Pau Miquel contra el traspàs de comptes de BPA a Vall Banc. Inicialment, la petició va ser rebutjada per la justícia però hi van recórrer i ara el tribunal de primera instància vol tornar a estudiar la qüestió.

Informa: Pere Moliné
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.239.242.55