ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les biblioteques incoporen el préstec de llibres electrònics

www.andorradifusio.ad

Neix eBiblio Andorra, la plataforma de llibres electrònics en préstec de la xarxa de biblioteques. El servei permet agafar fins a dos exemplars. Si es té el carnet de biblioteques, només cal activar l´opció digital i llegir des de qualsevol dispositiu.

Des del telèfon mòbil, una tauleta, l´ordinador o un lector. ´eBiblio Andorra´ arriba, segons la responsable de la Biblioteca Pública del Govern, Inés Sánchez, per cobrir una demanda creixent i lluitar contra la descàrrega il·legal. Assegura que "és un complement al llibre en paper perquè sempre hi haurà qui el prefereixi, però el jovent llegeix més amb reader".

De moment hi ha més de 400 títols, que inclouen novetats editorials de diverses temàtiques de ficció: narrativa, poesia, teatre i còmic; llibres recomanats a les escoles, i altres de no-ficció: desenvolupament personal, cuina, idiomes o viatges, entre d´altres. Es preveu anar amplilant el catàleg, també amb editorials del país que es vulguin sumar al digital "perquè encara no tenen continguts digitals, ni tan sols pujat a les seves pàgines web", indica Inés Sánchez.

Per accedir a la plataforma cal tenir el carnet de biblioteques i demanar el codi d´eBiblio. Un cop descarregat el llibre o la revista, estarà disponible 21 dies com a màxim. L´entorn de la plataforma permet fer reserves, tenir un historial de préstecs i rebre notificacions.

Més informació a ebiblioandorra.ad

Informa: Rosa Alberch
Imatges. Kevin Ribeiro

Comparteix:

34.204.191.145