Liberals, disposat a explorar un acord amb Demòcrates sense entrar al Govern

www.andorradifusio.ad

Liberals d'Andorra es mostra disposat a tractar amb Demòcrates un acord de legislatura que garanteixi la governabilitat  els quatre anys vinents. La formació que lidera Jordi Gallardo assegura que es parteix d'una entesa perquè qüestions que es consideren prioritàries i d'Estat puguin avançar al Consell General, però no volen formar part d'un Govern de coalició.

Els quatre consellers que Liberals va aconseguir diumenge poden ser clau per a la governabilitat de la legislatura.

Sumats als onze de Demòcrates fan majoria absoluta que les dues formacions exploraran en una reunió la setmana vinent.

Liberals va celebrar dimarts reunió de l'executiva, on es van avaluar com a bons els resultats electorals i es va obrir la porta a un pacte amb Demòcrates.

Això sí, sense voluntat d'entrar al Govern. El president del partit, Jordi Gallardo, assegura que Liberals "no pretén ni busca cap presència al Govern". "El nostre lloc és fer una oposició constructiva per fer avançar el país i defensar el nostre projecte, no que ens repartim la governabilitat en funció de cadires o càrrecs polítics".

Europa, pensions i habitatge són temes importants en els quals Gallardo considera que es pot convergir amb Demòcrates.

Tammateix assegura que hi ha diverses sumes perquè Xavier Espot pugui governar amb majoria absoluta i correspon a ell i a la seva formació llançar propostes.

Amb l'escenari actual considera important una visió àmplia des de totes bandes per donar estabilitat al país. Preveu "una legislatura on caldrà que tothom entengui que damunt la taula s'han de posar problemes reals del país i solucions reals per fer avançar Andorra".

Liberals valora en positiu l'entesa amb socialdemòcrates per les llistes territorials conjuntes sota la fórmula de d'Acord. I diu que l'escenari és molt prematur com per determinar si es pot repetir.

Informa: David Domingo
Imatges: F. Montero/A. Romagosa

Comparteix:

Les nevades fan preveure a les estacions d'esquí una bona Setmana Santa La policia reclama 17.000 euros en multes per excés de velocitat a més de 400 conductors