ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Liberals exposa nous dubtes en la contractació d’una empresa vinculada a un familiar del cap de Govern

www.andorradifusio.ad

Els liberals tornen a posar en dubte l'adjudicació directa a l'empresa SPAI, amb vinculacions familiars amb el cap de Govern, per valor de més de 100.000 euros. Ho fan a través d'una adjudicació publicada aquest diemecres al BOPA, de la CASS a una altra empresa, també per treballs de manteniment de programari IBM, i que demostraria que SPAI no en té l'exclusivitat.

El conseller general liberal, Ferran Costa, explica que "la CASS també fa una adjudicació definitiva a una empresa que no és SPAI per valor de més de 60.000 euros i la tasca que ha de portar a terme és la de manteniment de maquinari i programari IBM per a l'any 2018".

Amb aquesta adjudicació directa de la CASS a una altra empresa que no és SPAI per treballs de manteniment d'IBM, els liberals consideren que el Govern va faltar a la veritat i que no té credibilitat i volen que torni a donar explicacions per l'adjudicació directa de més de 100.000 euros a l'empresa amb vinculacions familiars amb el cap de Govern.

La justificació de per què s´havien adjudicat els treballs de manteniment de programari IBM de l'administració a l'empresa SPAI va ser que l'empresa era el "partenaire exclusif". Per tant, els liberals consideren que la CASS també li hauria d'haver adjudicat els seus treballs i el tema s'ha de reobrir. Costa opina que "els fets són més que clars", tot i que "la fiscalia no els sap detectar, sorprenentment". "La nostra voluntat és ser rigorosos amb la feina per la qual la ciutadania ens ha mandatat, que és l'impuls i el control a l'acció del Govern".

El conseller Costa ha presentat una pregunta perquè sigui resposta pel Govern en la proxima sessió de control al Consell General.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: