ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern limitarà les reunions a un màxim de 10 persones per aturar l'escalada de contagis

www.andorradifusio.ad

El ministeri de Salut informa que s'està perdent la traçabilitat del contagi, fet que amb l'augment de casos, el porta a anunciar un decret per dilluns que limita a 10 les trobades de persones tant en l'àmbit familiar com social, a dins i fora dels edificis.

El ministre de Salut ha anunciat un altre decret que es publicarà dilluns i que limita les reunions de persones, tant familiars com socials, a 10 persones, dins i fora dels recintes. Benazet ha demanat rigor i prudència a la població en les interaccions amb els altres, veient la situació en la qual es troben alguns Estats de l'entorn. "Hem de ser sensibles, que això és un senyal d'un cert nivell d'amenaça. Fins ara estàvem més relaxats i ara hem de ser més estrictes a l'hora d'aplicar totes les mesures", insistia.

Segons ha afirmat el ministre, es comença a perdre la traçabilitat del virus i cada cop més els contagiats són simptomàtics. "Provenen sobretot de contagis en reunions familiars, socials i també en els gimnasos", adverteix. L'alerta als gimnasos i espais on es fan activitats dirigides portarà a fer un control sobre quines mesures es prenen en aquests locals i se'ls farà arribar un avís. Dins les relacions socials per descomptat entren també les laborals. "Sobretot es veu la transmissió als llocs de treball entre les persones que esmorzen juntes o que després se'n van a prendre una cervesa juntes", afegeix Martínez Benazet.

També ha recordat que als bars, restaurants i terrasses no es pot estar dempeus, s'ha d'estar assegut. La limitació de 10 persones també fa referència a les celebracions familiars com ara comunions, noces i batejos. Els esdeveniments culturals i les cites esportives es mantenen amb 50 persones com a màxim.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Rineiro
Foto: Agència ANA

Comparteix:

18.234.97.53