ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Llista d'espera de fins a tres mesos per a una primera visita al Servei de Salut Mental

www.andorradifusio.ad

Llista d'espera de tres mesos per a una primera visita al servei de Salut Mental del SAAS. Aquesta és la situació a hores d'ara d'una àrea que està patint l'augment exponencial de la demanda d'atenció psicològica provocada per la pandèmia. Carlos Mur, cap del servei, no amaga que es necessita un reforç de personal.

L'explosió de les malalties ocasionades per la pandèmia, com ara l'ansietat i la depressió, ha provocat un augment de la demanda d'atenció psicològica tan important que el servei de Salut Mental fa mans i mànigues per mirar d'absorbir-lo.

A hores d'ara, la llista d'espera per a la primera visita pot arribar a tres mesos, com admet el cap de servei, Carlos Mur. "La llista d'espera es força important. En alguns casos estem entre dos mesos i mig i tres mesos, malauradament aquesta és la realitat." I lamenta que la demanda d'atenció en psicologia "ha crescut els últims dos anys un 63%".

Mur confia que la propera entrada dels psicòlegs a la cartera de serveis de la CASS ajudi a donar oxigen a aquesta situació, però no amaga que cal un reforç de personal. "Si estiguéssim deu psiquiatres, tres més dels que estem ara i entre 14 i 16 psicòlegs, 4 més que ara, serien unes xifres òptimes". 

El doctor Mur, que porta prop de cinc mesos en el càrrec, és conscient de les queixes d'alguns pacients perquè les visites són massa espaiades. Amb tot, recorda que els professionals també estan esgotats després de dos anys de pandèmia i no és fàcil assumir tant cabal d'hores.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro / Arxiu RTVA

Comparteix: