ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Lluís Alsina considera que s'ha de defensar un sistema financer fort en l'acord d'associació amb la UE

www.andorradifusio.ad

El sector bancari treballa amb el Govern per al seu encaix en l'acord d'associació amb la Unió Europea. El conseller i director general de MoraBanc considera que cal defensar un sistema financer propi i fort. Lluís Alsina no dona per fet, encara, que bancs europeus puguin establir-se al Principat.

Andorran Banking és l'interlocutor dels bancs en les converses amb el Govern per establir l'encaix del sector financer en l'acord d'associació amb la Unió Europea.

El conseller i director general de MoraBanc, Lluís Alsina, entén que el país ha de tenir un sistema financer fort i que això s'ha de tenir present en el marc de les negociacions. Defensa l'acord d'associació, però ben treballat.  

Quant a la possibilitat avançada fa un mes pel cap de Govern que en el futur els bancs europeus es puguin establir a Andorra a conseqüència de l'acord d'associació, Alsina ha indicat que és un escenari que encara no s'ha posat sobre la taula i no ho ha donat per fet.

Xavier Espot va indicar que veia coll avall que els bancs europeus es podrien establir al país, amb la condició que les entitats d'aquí poguessin competir en igualtat de condicions. Per fer-ho Andorra hauria de poder accedir a un prestador de darrera instància i al fons del Banc Central Europeu. 

Informa: Sergi Cano
Imatge: Anna Romagosa 

Comparteix: