Llum verd a la mobilitat amb Catalunya respectant les mesures sanitàries i el confinament a la destinació

www.andorradifusio.ad

La mobilitat entre Catalunya i Andorra està permesa. Xavier Espot ho ha fet públic després d'hores de reunió entre l'executiu i la Generalitat. Tot i això, ha demanat molta responsabilitat i fer només aquells desplaçaments que siguin estrictament necessaris.

Després de molts dubtes al voltant de la mobilitat amb el territori català, el cap de Govern ha confirmat que la circulació a través de la frontera del riu Runer entre Catalunya i Andorra està permesa. Una decisió que s'ha pres després d'hores de reunió i que pretén ser perenne.

Malgrat aquest acord, Xavier Espot demana a la població molta responsabilitat i que només es facin els desplaçaments que siguin estrictament necessaris, sobretot tenint en compte l'increment de contagis de la Covid-19 que es pronostica després de Setmana Santa.

A Catalunya hi ha vigent el confinament comarcal des de mitjanit i,per aquest motiu Espot ha aclarit que si els andorrans volen anar a algun punt del territori català, s'hi poden traslladar, però un cop arribin al destí cal que respectin aquesta limitació.

El Govern també ha demanat que la situació actual amb el Principat quedi reflectida en el certificat d'autoresponsabilitat que les autoritats catalanes exigeixen per a fer desplaçaments.

Recupera la compareixença completa aquí.

Informa: Laura Cugat-Jordi Domingo
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Llarga reunió per aclarir la mobilitat amb Catalunya Els veterinaris donaran resposta la setmana vinent sobre la seva participació en el projecte de l'ADN caní