ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els locals amb música i actuacions en directe noten els efectes del límit en els decibels

www.andorradifusio.ad

Davant l'estabilització dels casos actius de la Covid-19, el Govern ha decidit reforçar algunes de les mesures per seguir en la bona dinàmica. Una és la de limitar a 50 decibels el volum de música a l'interior dels locals de restauració. Es vol evitar que els clients cridin, un fet que pot provocar més emissió d'aerosols i per tant augmentar el risc de contagi. La decisió afecta especialment els locals amb música en directe. 

Visitem un restaurant d'Escaldes-Engordany en què la música tenia un paper important. Molts clients hi anaven per l'actuació en directe d'un DJ que ambientava l'àpat.

Des que el Govern va anunciar la mesura de limitar a 50 decibels el volum a l'interior dels locals n'han hagut de prescindir i deixar un fil musical baix. De retruc, han vist com les reserves baixaven notablement. El cap d'operacions del grup que el gestiona, Nuno Garcia, les xifra en un 45% menys. "Havíem creat un ambient que fusionava la música del DJ amb la cockteleria i això s'ha trencat una mica", declara.

Per fer-nos una idea: només amb les converses a les taules el volum de decibels ja se situa entre 65 i 80. Amb la música s'arriba als 100. Això complica encara més una situació que ja és difícil des de fa mesos.

Tot i que acumulen més d'un 50% de dèficit, no han hagut de fer fora cap treballador, malgrat tenir bona part de la plantilla en suspensió temporal de contracte. Garcia ho atribueix a que treballen molt "amb la gent del país".

A d'altres locals com un situat prop del centre històric, que ha obert en plena pandèmia, no els ha afectat la mesura perquè és un acompanyament en l'ambient. Els clients, però, ho han notat. El propietari, Xavi Vara, diu no trobar-li "massa sentit". "Una cosa és posar la música molt forta perquè llavors obligues a la gent a cridar, però a 50 decibels si hi ha gent parlant la música del local no se sent". "Entenc que és perquè no es cridi però 50 és bastant baix".

Malgrat la incertesa al voltant de l'arribada de turistes, són optimistes i agraeixen la fidelitat de la gent del país aquests darrers mesos. Confien que amb l'arribada del bon temps la població recuperi encara més les ganes de sortir.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí
Locució: Jordi Cama

Comparteix:

34.239.147.49