Macron i Le Pen es disputaran l'Elisi en la segona volta

www.andorradifusio.ad

Emmanuel Macron i Marine Le Pen es disputaran la presidència de França en la segona volta, d'aquí a dues setmanes. Les diferències són mínimes i la resta de candidats demanen arraconar l'extrema dreta. 

Sempre s'ha dit que en política el llenguatge gestual és molt important. Diumenge a França es va veure clar. Mentre que uns celebraven amb eufòria el resultat de Le Pen, els altres eren més moderats, veien les orelles al llop. I és que la disputa per arribar a l'Elisi torna al punt de partida del 2017. Macron contra Le Pen, Le Pen contra Macron. 

A les vuit tancaven els col·legis electorals i els recomptes mostraven com l'actual president liderava la primera volta amb el 27% dels vots, quatre punts per sobre de l'extrema dreta de Le Pen. El tercer en discòrdia era Jean-Luc Mélenchon. L'alternativa d'esquerres arribava entre aplaudiments perquè es va quedar més a prop del que s'esperava de Le Pen. 

Per sota, patacada important dels partits tradicionals. Els socialistes i els republicans no superaven els dos milions i mig de vots. 

Ara, toca mirar a la segona volta. Els francesos tenen 13 dies, fins el 24 d'abril, per pensar si seguir amb Macron o donar un vot de confiança a Le Pen. La resta de candidats ho tenen clar: s'ha d'arraconar l'extrema dreta, però la població demana canvis.

A Andorra, uns 2.500 residents van ser cridats a les urnes i les opinions van ser ben diverses. El vot de càstig serà clau per a unes eleccions que s'esperen ajustades fins a l'últim moment. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

Macron i Le Pen s'enfrontaran a la segona volta de les presidencials, segons els últims sondejos Es retiren tots els lots de productes Kinder de la fàbrica d’Arlon a Bèlgica pels casos de salmonel·losi