La majoria dels residents que no volen adquirir el passaport ho fan per no renunciar a la nacionalitat d'origen

www.andorradifusio.ad

Haver de renunciar a la nacionalitat d'origen perquè no s'accepta el doble passaport és el principal motiu per no fer-se andorrans dels residents que fa més de 20 anys que són al país. Ho diu una enquesta d'Andorra Recerca i Innovació, que també constata que a la majoria d'enquestats els agradaria votar a les eleccions.

Tot i complir els anys necessaris per poder-hi optar, més d'un 20% dels residents no s'han fet andorrans perquè no desitgen renunciar a la nacionalitat d'origen. I és que el Principat no admet la doble pertinença nacional i obliga a renunciar a una d'elles. Segons els resultats del sondeig d'Andorra Recerca + Innovació, també hi ha altres arguments, tot i que els defensa menys gent. Així, hi ha qui no ho fa perquè no hi veu avantatges; hi ha qui directament no s'ho ha plantejat, i també qui diu que no ho necessita. Un 3% dels qui no s'han fet el passaport andorrà al·lega que el motiu és que no parlen prou bé el català o que no se senten d'Andorra.

En l'enquesta també es ressalta que a la majoria dels residents enquestats, més d'un 80%, els agradaria votar a les eleccions andorranes si poguessin. I la minoria que no voldria emetre el seu sufragi no ho faria, sobretot, perquè no li interessa la política. Si els residents poguessin votar, sempre segons l'enquesta, la primera força seria Demòcrates i la segona, PS+Progressistes SDP. Els resultats no serien gaire diferents dels que expressen els nacionals.

Informa: Pere Moliné
Locució: Maria Vilariño

Comparteix:

Les conseqüències de la crisi de Credit Suisse Compte enrere per a l'inici de la campanya electoral