ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Manuel Valls ofereix tot el suport de França a l'acord d'associació amb la Unió Europea

www.andorradifusio.ad

El primer ministre francès visitarà aviat Andorra amb una delegació d'empresaris. Ho ha confirmat Manuel Valls durant la trobada mantinguda amb el cap de Govern a París. Al seu torn, Antoni Martí ha anunciat que aquest març es reunirà amb el president de la comissió europea, Jean-Claude Juncker, i que el CDI amb Portugal es podria signar a la primavera coincidint amb una visita del primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho.

El primer ministre francès, Manuel Valls, s'ha compromès avui a París amb el cap de Govern a visitar Andorra encapçalant una delegació d'empresaris. Així ho ha expressat Antoni Martí: "Té la intenció de venir a Andorra, d'acompanyar en l'obertura econòmica, de donar sentit a aquest conveni de la no doble imposició que hem signat. Hi ha aquesta intenció ferma de ser el primer ministre que visita Andorra". 

Antoni Martí ha anunciat després de la visita amb Manuel Valls que el 26 i 27 de febrer començaran a Lisboa les negociacions per culminar amb la signatura d'un conveni per evitar la doble imposició. Un CDI que podria ser signat a Andorra entre els mesos de maig i juny i coincidint amb la visita que podria fer el primer ministre portuguès Pedro Passos-Coelho: "Totes aquestes rodes de contactes estan fetes per posar les bases al poper mandat de negociació que començarà just ara, després de les eleccions en un entorn de confiança. Un entorn de confiança que ja hi és amb França, amb Espanya i que també hi és amb Portugal". 

En aquest sentit, el cap de Govern en funcions ha explicat que ja s'ha programat una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean Claude Junker, per donar un impuls a les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea davant la imminència de l'inici del mandat: "El 12 de març em veuré a Brusseles amb el president de la comissió europea  Jean Claude Juncker. Aleshores hauré fet el tomb necessàri perquè Andorra estigui en una posició molt favorable per anar de forma decidida amb un acord d'associació que espero que sigui positiu per Andorra". 

Tot i que la reunió s'ha desenvolupat en francès, Manuel Valls, d'origen barceloní, s'ha expressat amb Antoni Martí de manera informal en català a l'inici i al comiat d'una trobada que ha durat gairebé tres quarts d'hora.

Informa: Xavi Palma Imatge: Xavi Fajardo

Comparteix: