Marcos Sanza torna a ser el més ràpid a la Festa Major de la capital

Ahir es va tancar la Festa Major d'Andorra la Vella amb la celebració de la cursa atlètica. La prova va comptar amb 270 participants en la suma de les quatre curses que es disputaven al centre de la capital. Marcos Sanza i la catalana Anna Floquer van ser els vencedors del circuit llarg.

Ahir era un dia per viure la festa major, en aquest cas la festa del esport. Com sempre les millors imatges les van deixar els més menuts. Les tres curses per a categories de base van ser el preludi de la sortida del circuit llarg.
Aquest és el segon any en què la plaça Lídia Armengol és el centre neuràlgic de la cursa atlètica de la Festa Major. A les vuit del vespre es va donar el tret de sortida. Per davant quatre quilòmetres i mig.

L'arribada va tenir sorpresa. Un corredor desconegut creuava la línia de meta a l'esprint, fresc com una rosa, va ser un espontani que es va reincorporar a la cursa en els darrers metres. Al seu darrere entrava l'autèntic vencedor. Marcos Sanza tornava a ser el més ràpid amb un temps de 12 minuts i 15 segons i destacava una primera part de la cursa "molt ràpida" amb "una tornada més dura". El català Albert Parreño entrava segon. "L'alçada es nota molt", ha assegurat Parreño, que s'ha mantingut en la segona posició darrera de Sanza. Paco Pintado completava el podi.

En noies la més ràpida va ser la triatleta de Pineda de Mar Anna Floquer amb un temps de 14 minuts i 22 segons, per davant de la resident Dayane Huertas i la jove atleta andorrana Andrea Sinfreu. Floquer, que competirà al Campionat d'espanya, assegura que les curses amb alçada li serveixen per preparar altres competicions. Dayane Huertas es mostrava satisfeta pel resultat tot i no ser la seva modalitat.

En la suma dels quatre circuits ahir van participar 270 corredors en aquesta 33a edició.