Maria Lanau serà Blanche Dubois al Teatre Comunal amb 'Desig.Un tramvia'

www.andorradifusio.ad

La temporada de teatre torna a Andorra amb Maria Lanau, que per primera vegada pujarà al Teatre Comunal per interpretar 'Desig. Un tramvia', una adaptació del l'original de Tenessee Williams. La programació serà més curta per l'absència de Sant Julià de Lòria i es completa amb 'Les raisins de la colère' per retratar la cara més fosca de la crisi del 1929.

Maria Lanau torna a la seva terra per interpretar un paper que li fa molta il·lusió, el de Blanche Dubois, la protagonista de 'Desig. Un tramvia'. Una obra que dirigeix Pol Berrondo i que s'ha hagut d'adaptar per passar de les sis hores que dura l'original a una i escaig de l'adaptació i on, fins i tot, el personatge passa de professora de literatura a política. 

L'actriu de 'Desig. Un tramvia', Maria Lanau, esmenta quin és el seu paper. "El Pau va escriure una política que la fan fora del partit per una sèrie de raons i llavors està destrossada. El tema, desgraciadament, continua essent el mateix. Hi ha maltractaments masclistes, hi ha la malaltia mental amb un plus que és l'alcohol".

'Desig. Un tramvia' es representarà el 2 de març al Teatre Comunal i el 20 d'abril, amb el suport de l'ambaixada de França, arriba 'Les raisins de la colère'. L'obra, que va guanyar el premi Pulitzer el 1940,  ens trasllada a la crisi del 1929 i relata el periple de la família Joad, que es veu obligada a emigrar per les condicions climàtiques d'Oklahoma cap a la terra promesa, Califòrnia.

L'agregat de premsa de l'ambaixada de França, Jerome Viñolas, explica que "tracta temes de plena actualitat, és una mica com el cas de 'Desig. Un tramvia'. Desastre ecològic, crisis econòmica, immigració, violència social".

Dues propostes de pel·lícules i grans teatres que ara arriben a Andorra en una temporada en què s'acusa la gran absència del l'auditori Claror. Mentrestant, el comú de la capital avança que el Festival de pallasses, del 4 al 6 de maig, tindrà espectacles al carrer. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

La sala Sergi Mas acull una exposició sobre l'art de la talla i musicadura de sis fusters de Sant Julià de Lòria Reunió entre la direcció dels bombers i els sindicats per intentar rebaixar tensions