Martínez Benazet: de metge a pilotar una pandèmia al capdavant del ministeri de Salut

www.andorradifusio.ad

Joan Martínez Benazet ha anunciat que deixa el càrrec de titular de Salut quan falta menys d'un mes perquè es compleixin dos anys de l'esclat de la Covid-19. Xavier Espot li va confiar el càrrec. La pandèmia haurà marcat, sense cap dubte, la seva trajectòria política. 

Joan Martínez Benazet va ser el cap de llista d'Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates a les eleccions generals d'abril del 2019. Fent tàndem amb la consellera general Sandra Codina, la seva candidatura territorial va rebre el suport de gairebé la meitat dels ordinencs. Llavors era el director assistencial del SAAS, càrrec que va deixar per encapçalar el ministeri de Salut i integrar-se al Govern dissenyat per Xavier Espot.   

Pneumòleg de professió, poc s'imaginava que abans de fer el primer any de legislatura li tocaria gestionar una crisi sanitària d'abast mundial. Va ser dels primers ciutadans del país a contagiar-se de la Covid-19, quan encara el virus era molt desconegut. Malgrat haver-se de confinar, no va deixar d'explicar-se a diari, fins i tot des de casa. La multitud de rodes de premsa i compareixences davant la comissió legislativa de Sanitat seran, sense cap dubte, un dels aspectes que més es recordarà de la seva trajectòria com a titular de Salut. 

Ha tingut molts missatges per als infants, com per exemple quan els va agraïr la seva valentia durant el confinament. 

Ha estat uns dels ideòlegs dels stop-lab. Ha defensat la vacunació des del primer dia. Per edat, li va tocar rebre el vaccí aviat. I ja més darrerament, li ha tocat batallar amb alguns grups de població en contra del passaport sanitari que demanaven la seva dimissió i que comptaven amb el suport de la consellera general Carine Montaner, molt crítica amb alguns aspectes de la seva gestió. 

Durant aquest temps, el titular de Salut s'ha convertit en un dels polítics més estimats. No només per la claredat de les seves explicacions, sinó per la proximitat mostrada envers la població en aquells moments més difícils. Ha sabut posar el toc d'humor just, quan en una roda de premsa des de casa, el seu gat va passejar-se per davant la pantalla de l'ordinador. 

Avui, després d'anunciar que deixava el ministeri per dedicar-se a tenir cura de la seva salut, ha marxat de la sala de premsa entre aplaudiments acompanyat dels seus companys ministres i amics de formació. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Arxiu RTVA

 

Comparteix:

Els alumnes del col·lgi Sant Ermengol guanyen la vuitena edició de la Lego League Laura Gonzalo guanya el XIè Premi Carlemany per al foment de la lectura amb 'La llista de les coses impossibles'