ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La mascareta, aliada de les persones que pateixen al·lèrgies estacionals

www.andorradifusio.ad

L'ús de la mascareta per prevenir el contagi de la Covid-19 beneficia les persones que pateixen símptomes al·lèrgics provocats per l'exposició pol·línica. S'ha demostrat que les mascaretes FFP2 poden filtrar fins a un 80% de les partícules de pol·len que inhalem. D'altra banda, un estudi preliminar demostra la relació que hi ha entre l'augment de casos de la Covid-19 i l'increment de pol·len en l'ambient.

La primavera ja és aquí i també arriben les al·lèrgies. Els experts indiquen que enguany han afectat abans i amb més intensitat, sobretot, les relacionades amb el pol·len dels arbres com el freixe, el xiprer i l'avellaner. Tot i això, preveuen que serà una temporada que acabarà amb una incidència similar a la dels darrers anys.

Enguany les al·lèrgies estacionals també han de conviure amb la Covid-19. L'obligatorietat de dur mascareta beneficia la reducció de la simptomatologia al·lèrgica. Especialment la FFP2, que fa disminuir fins a un 80% les partícules de pol·len que inhalem.

Els principals símptomes són la picor d'ulls, el llagrimeig, els ulls vermells, els esternuts i, fins i tot, l'asma bronquial acompanyada d'una sensació de falta d'aire. Actualment, amb la crisi sanitària pot haver-hi confusió. Com podem diferenciar els símptomes de l'al·lèrgia dels de la Covid-19? La clau és la febre, com explica l'al·lergòleg Agustín Sansosti, perquè amb l'al·lèrgia no puja la temperatura. La tos seca o els problemes digestius també són símptomes més de Covid-19. En cas de dubte, la recomanació és fer-se una prova diagnòstica per detectar el coronavirus.

Patir símptomes d'al·lèrgia no comporta una major agressivitat de la Covid-19. No obstant això, un estudi preliminar coordinat per la Universitat Tècnica de Munic amb dades recollides en 31 països demostra que l'augment de pol·len en l'ambient pot provocar un increment de casos de coronavirus. "No és perquè el pol·len porti el virus, sinó que l'exposició al pol·len provoca una disminució de la resposta immunitària de l'aparell respiratori", explica Sansosti.

Tot i que encara no hi ha conclusions fermes, es recomana utilitzar la mascareta amb l'objectiu d'evitar l'exposició pol·línica, a més de prevenir el contagi de la Covid-19.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Pere Besolí-Arnau Teixidó

Comparteix:

3.210.184.142