La Massana inverteix 8 milions en aigua 

www.andorradifusio.ad

La Massana preveu una despesa de 8 milions d'euros en infraestructures hídriques el període 2024-2027. El comú ha aprovat els comptes públics amb aquesta prioritat. Són uns números equilibrats entre ingressos i despeses. La minoria ha votat en contra perquè creu que es dona massa marge a les contractacions que no passen pel consell de comú.

El pressupost de la Massana augmenta un 15% i s'enfila per sobre de 20 milions. Entre les prioritats hi destaca dotar la parròquia amb més captacions d'aigua per evitar episodis com els d'octubre.

El marc pressupostari del comú de la Massana preveu unes inversions en infraestructures hídriques d'uns 8 milions per al període 2024-2027, una mica més d'un milió dels quals per aquest any. Entre les inversions hi ha un nou dipòsit.

"També es farà arribar la llum a diferents dipòsits perquè això permet instal·lar un sistema que farà possible que puguem saber el nivell del dipòsit a temps real."

Eva Sansa, cònsol major de la Massana

A més, hi ha una important partida per a la desviació de la Massana. La minoria ha votat en contra del pressupost perquè no creu que sigui legal el percentatge d'adjudicacions directes.

"Ho estudiarem a nivell jurídic i si veiem que hi ha indicis que això incompleix realment la legalitat vigent miraríem d'emprendre les accions legals. No sabem si a través d'una nota al tribunal de comptes, que seria segurament l'organisme encarregat de vetllar perquè els procediments administratius del comú es duguin com toca."

Guillem Forné, conseller minoria la Massana

Una dada interessant és que es preveuen menys ingressos per l'impost de construcció que el 2023.

En estudi la viabilitat de la unió de Pal i Arinsal

Mentrestant, es continua estudiant la viabilitat de la unió dels dominis esquiables de Pal i Arinsal. Aviat el comú tindrà el resultat sobre l'anàlisi. Una iniciativa que pot ser molt útil per combatre els efectes del canvi climàtic perquè, com diu la cònsol, "les petites estacions, cada cop, són menys viables".

Informa: Pere Moliné

Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

'Andorra' s'estrena a Encamp Creand obre una oficina a la Seu d’Urgell