La Massana preveu una davallada de la construcció el 2023

www.andorradifusio.ad

La Massana acollirà moltes menys obres el 2023 de les que hi ha hagut aquest any. De fet, el comú preveu que els ingressos per la construcció baixin un 25% aproximadament. En la sessió de consell de comú d'aquest dilluns al matí s'ha constatat que a 30 de setembre registrava un superàvit d'una mica més de 200.000 euros.

Els ingressos de la Massana per la construcció, l'Impost de transmissions patrimonials i l'abocador de Beixalís han pujat força aquest 2022. però la tendència es capgirarà l'any vinent. Segons asseguren des del comú, ara hi ha menys permisos d'obres per als propers mesos i les previsions econòmiques són de desacceleració econòmica o recessió.

Així ho explicava el conseller de Finances de la parròquia, Jordi Areny. "Tot apunta que de cara al 2023 la recaptació en aquests capítols es reduirà perquè els que estem en la comissió d'urbanisme estem notant l'entrada de menys permisos d'obres. D'obres majors per construir". D'aquesta manera, creu que tindran menys ingressos per valor d'entre 600.000 o 700.000 euros.

El comú de la Massana preveu que podrien acabar aquest 2022 amb un superàvit d'uns 4 milions d'euros. Sobretot pels bons resultats de la construcció i les taxes derivades com l'ITP, l'impost de transmissions patrimonials. Areny explica que aquest increment ve "de l'abocador que havíem previst la meitat del que recaptem, la construcció i l'ITP, l'impost de transmissions patrimonials".

Per altra banda, el comú ha aprovat col·locar aparcaments de bicicletes a diferents indrets de la parròquia. La seva funció és subjectar-les de manera segura i evitar-ne el robatori.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

16 detencions de la policia, la majoria per drogues o alcohol al volant Èxit d'assistència al concert de Santa Llúcia a l'església de Sant Pere Màrtir