La Massana redueix un 70% l'impost de propietat a primeres residències

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana bonificarà amb un 70% l'impost de la propietat dels habitatges que es destinin a primera residència. D'aquesta manera, es vol incentivar que s'arrendin pisos buits. També ha aprovat l'ordinació dels preus públics que augmentaran un 4,5%, amb algunes excepcions.

L'impost de la propietat massanenca passarà de 0,60 euros el metre quadrat a 2,80. Això sí, els pisos que ocupin els propietaris, o que siguin per a lloguers de primera residència, tindran un descompte d'un 70%. El comú reconeix que és una primera mesura en l'àmbit de l'habitatge: "Després s'aplicaran altres mesures que també les consensuarem amb els membres de la minoria i treballarem conjuntament per mirar de fer aflorar aquests pisos (buits)" ha dit la cònsol major, Eva Sansa. Es pretén descobrir quants pisos buits hi ha a la parròquia. Calculen que la xifra deu ser inferior al miler.

La minoria ha mostrat el seu suport, però ha reclamat que algunes de les qüestions que es debatien fins ara en junta de govern es tractin en consell de comú. Guillem Forné considera que "aquestes sí que haurien de ser competència exclusiva del comú com, per exemple, permutes de terreny que puguin ser de titularitat pública o modificacions o increments de l'ordinació tributària que també pugui ser, si més no, debatuda i votada en el ple del comú".

A més, s'ha aprovat la pujada d'un 4,5% dels preus públics, lleugerament per sota de l'IPC. No es toca, per ara, el que costa l'escola de música ni l'esplai.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Oberta la convocatòria per presentar-se al festival Ull Nu La digitalització de la justícia haurà d'esperar