ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les matriculacions de vehicles cauen un 4,4% al maig

www.andorradifusio.ad

Les matriculacions de vehicles durant el mes de maig han baixat un 4,4% respecte del mateix mes del 2018. En la comparativa dels darrers dotze mesos, la davallada ha estat similar. Han augmentat els de gasolina i han disminuït els de gasoil.

Al maig s'han matriculat un total de 438 vehicles, vint menys que al mateix mes de l'any passat. S'han incrementat un 13% el nombre de motocicletes i ciclomotors i han caigut més del 23% els camions i camionetes. La baixada de turismes ha estat ínfima.

Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, hi ha hagut més de 4.500 matriculacions, amb una variació negativa de tres punts respecte al període anterior. Les disminucions tant de turismes com motocicletes i ciclomotors són poc importants.

En relació amb el tipus de vehicle per carburant, respecte al maig del 2018, s'ha registrat un augment del 4% de vehicles de gasolina i un descens del 8% dels que consumeixen gasoil. Destaca la caiguda dels elèctrics. El mes passat se'n va matricular 1, mentre que un any enrere van ser 12.

Això és perquè amb les eleccions generals de l'abril, la convocatòria d'ajudes del programa Engega s'ha retardat.

En conjunt els darrers dotze mesos, han augmentat més d'un 14% les matriculacions de vehicles de gasolina, mentre que les de gasoil han caigut més d'un 22%.

Informa: Laura Massegú
 

 

Comparteix: