ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Medi Ambient calcula recuperar en quinze anys la inversió de 32 milions en els projectes de transició energètica en marxa

www.andorradifusio.ad

La societat Capçalera engega amb el 100% de capital de FEDA i amb una inversió de 32 milions d’euros en els dos projectes de cogeneració i xarxes de calor que de moment estan en marxa. Des del primer moment els números de la societat seran positius, segons les projeccions, però no serà fins al 2034 quan es recuperi la inversió.

Capçalera s’ocupa de moment de la central de cogeneració de Soldeu i del projecte de xarxa de calor de la Comella.

El primer està en funcionament des del 2016; va començar amb dotze edificis embrancats i actualment ja en té 21. La xarxa de calor de la Comella està en fase de construcció i el nombre de clients potencials són 70 edificis.

El primer projecte va tenir un cost de 16 milions i es calcula que al final de l'obra de la Comella la inversió haurà estat de 16 milions més. Tot i que es preveu que des del primer moment els números de la societat Capçalera siguin positius, no s'haurà recuperat aquesta inversió fins al 2034.

Altres dades de la cogeneració que s'han facilitat aquest dimecres en la compareixença de la ministra Sílvia Calvó i el director de FEDA a la comissió de Medi Ambient, fan referència als avantatges que té aquest sistema per al medi. La titular de la cartera recorda que "són 10.200 tones de CO2 menys i, per tant, una contribució a la reducció de gasos d'efecte hivernacle i a la lluita contra el canvi climàtic".

El projecte de cogeneració del Pas de la Casa encara no forma part de Capçalera perquè està en una fase d'estudi molt inicial i més endavant valoraran si s'hi inclou.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.231.167.166