ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els mediadors creuen que el pressupost del 2020 hauria d'incloure una partida per desenvolupar la llei de mediació judicial

www.andorradifusio.ad

Els mediadors creuen que el pressupost del 2020 hauria d'incloure una partida per ajudar a desplegar la llei de mediació que permetés portar a terme una prova pilot perquè des de la Batllia es derivessin casos més enllà de l'àmbit familiar.

Recentment s'ha aprovat el reglament de mediació que regula el codi deontològic, els requisits formatius dels mediadors per exercir i les tarifes.

Més enllà d'aquest reglament, però, encara s'ha de desenvolupar el de mediació judicial. Aquest és el que ha de permetre la derivació de casos des de la Batllia i no només en matèria familiar, que és el que de moment s'està fent. Per tal que tothom en veiés els beneficis, Ramon Tena creu que seria bo fer una prova pilot.

La partida pressupostària també hauria de servir per fer publicitat i formacions de sensibilització a col·lectius específics.

Actualment hi ha aproximadament 40 professionals formats per fer mediacions però només 5 estan inscrits al registre. La llei preveu que només es pugui exercir si se'n forma part com a garantia de qualitat.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Oliver Jaén

Comparteix: