Més ajuts per promoure els vehicles elèctrics, petició de l'AIVA

www.andorradifusio.ad

Els vehicles elèctrics segueixen sense convèncer. Les matriculacions l'any 2023 han baixat més de 44 punts respecte de l'any anterior. Aquesta davallada contrasta amb l'augment dels híbrids. De fet, el 2023 l'augment va ser en totes les seves modalitats, però destaquen els de gasolina endollables, amb gairebé 30 matriculacions més. Segons l'AIVA els ajuts del pla Engega continuen sent imprescindibles per promoure els vehicles elèctrics.

L'Associació d'Importadors de Vehicles fa un balanç positiu dels ajuts als elèctrics del pla Engega perquè han servit perquè s'incrementin les vendes. Creu que seria bo que es mantinguessin o, fins i tot, augmentessin. "El vehicle elèctric està molt vinculat a la vigència dels ajuts", detalla el president de l'AIVA, Carles Sansa. I afegeix que els híbrids ja gaudeixen de força acceptació.

Tot i que la implantació dels elèctrics és lenta, són el futur. "A curt o mitjà termini és a on hem d'anar", apunta Sansa. A més, considera que també s'haurien d'incrementar la xifra de carregadors elèctrics que hi ha al Principat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

L'emprenedoria, a l'alça Objectiu: Copes del Món 100% sostenibles