ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més casos i més greus de violència de gènere

www.andorradifusio.ad

El servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere constata un augment molt important de casos des de l'inici d'any en comparació amb el mateix període de l'any passat, a més d'un increment de la gravetat. La previsió és tancar el 2020 amb les xifres més altes registrades. El confinament i les seves conseqüències han estat un detonant clau.

La cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras, afirma que hi ha hagut un augment molt important de casos de violència de gènere enguany.

Al darrere hi ha el confinament, que ha estat un detonant clau. I és que del 13 de març al 31 de juliol s'han registrat 87 casos nous en comparació als 53 del mateix període de l'any passat. Des del gener la xifra ha augmentat a 123 respecte dels 83 del 2019.

Pel que fa al total, incloent-hi també els casos tancats i els represos, durant els set primers mesos de l'any n'hi ha 26 més que fa un any.

El tancament a casa, l'estrès per la situació sanitària i per la por a perdre la feina han estat alguns factors. Porras indica que, a més, han trobat casuístiques més agreujades, detallant que en tots els casos les dones han patit violència psicològica, que és la manera que té l'agressor de debilitar la víctima i poder exercir altres violències com la física. La més difícil de detectar, també per part de la víctima, és la sexual, ja que és encara un tabú.

El servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere, a banda d'oferir el telèfon 181 i el correu electrònic igualtat@govern.ad, va habilitar el número de WhatsApp 606.181, malgrat que la via més freqüent continua sent la telefònica.

Els cinc pisos disponibles per a les víctimes, amb capacitat per a dues famílies cadascun, s'han arribat a ocupar tots durant el confinament, a banda d'utilitzar els recursos d'hotels i pensions.

La previsió és que el ritme creixent i la complexitat de les situacions es mantingui.

Informa: Agència ANA
Imatges: Arxiu RTVA

                

Comparteix:

3.235.137.159