ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Més facilitats per a la gent gran i les persones amb discapacitat i crear zones infantils, propostes del 18è Consell d'Infants de Canillo

Més facilitats per a la gent gran i les persones amb

Més facilitats per a la gent gran i les persones amb discapacitat a la parròquia de Canillo. Aquests han alguns dels temes recurrents entre les propostes que s'han presentat en el 18è Consell d'infants. 

Per exemple, els joves consellers han demanat que s'arreglin els desperfectes en alguns carrers de Soldeu i en l'accés al cementiri i que hi hagi més indicacions auditives i tàctils als semàfors.

També han plantejat que l'aplicació de transport a demanda U-Clic sigui més accessible i estigui en català. Hi ha algunes propostes d'oci, com ara crear més zones infantils.

El cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, ha destacat que enguany les propostes han anat molt encaminades a aportar millores dirigides a diferents col·lectius de la parròquia, un fet que celebra perquè mostra l'empatia dels estudiants per fer més fàcil el dia a dia de la població.

Camp ha recordat que l'anterior edició va anar molt més encaminada al medi ambient i a la mobilitat sostenible i, precisament, a l'inici de la sessió s'han repassat les propostes que van haver-hi el 2021 i s'ha explicat com s'han anat desenvolupament. Per exemple, els joves consellers van demanar que es creés un grup de voluntaris per netejar la muntanya i un Clean-up day per promoure la recollida de brossa de forma intensa durant un dia.

El cònsol major canillenc ha comentat que des de l'any passat ja es compta amb un grup de treballadors temporers que netegen els camins de la parròquia durant l'estiu i, per tant, segurament no seria necessari crear un grup de voluntaris que fos permanent. Pel que fa a la iniciativa de recollida de brossa, ha subratllat que se n'ha programat una pel 14 de juny. 

També hi havia la demanda de fabricar compost per a pagesos i precisament Camp ha recordat que aquest juny s'inicia un estudi amb els ramaders per estudiar com fer el relleu generacional. En la sessió també ha sorgit la preocupació del comú per aconseguir abastir d'aigua potable a tota la població si en un futur segueix creixent.

Informa: Laura Cugat 
Imatges cedides: Comú de Canillo

Comparteix: