Mesures a Ordino per recuperar tradicions, per als joves i el sector primari

www.andorradifusio.ad

Ordino viu aquest diumenge una jornada festiva, on els candidats es barregen amb turistes i visitants. Quan es compleix una setmana de campanya, les quatre llistes han refermat el seu compromís amb la gent jove i els sectors tradicionals de la parròquia.

L'aspecte cultural ha centrat les propostes de MovemOrdino. Des del partit volen promoure fires i mercats per a totes les edats els caps de setmana, així com recuperar tradicions com el Robatori d'Olles o la Passió. A més, Sandra Tudó també s'ha referit a l'ús d'un dels valors més atractius d'Ordino com és Casa Rossell. Enfortir les relacions intergeneracionals també és una prioritat per a MovemOrdino.

En Comú per Ordino crearà la figura de l'educador de carrer per atendre les consultes i propostes dels joves i infants de la parròquia. La candidata Eva Choy destaca que l'Estudi ha suposat una considerable millora per a aquests col·lectius, donat que acull moltes iniciatives adreçats a ells. Mantenir i reforçar els sistemes per continuar donant veu a les generacions més joves serà un objectiu prioritari per al següent mandat, en cas de guanyar les eleccions del dia 15.

Des de Terceravia+independents han refermat la voluntat de garantir el relleu generacional en el sector primari i recuperar la fira del bestiar. Per això el candidat David Drets anuncia iniciatives per ajudar la pagesia i ramaderia, així com per captar l'interès dels més joves. Entre altres aspectes, consideren imprescindible fer conèixer als infants la importància de l'economia a la parròquia.

Des de Terceravia més independents ha recordat la importància que històricament ha tingut el sector ramader en la conservació dels prats i boscos de la parròquia.

X'Ordino va presentar anit les propostes adreçades al jovent en una reunió que va convocar al voltant de 30 persones. El cap de llista, Enric Dolsa, destacava l'impuls a les comissions de festes dels pobles de la parròquia i a entitats juvenils quan va exercir el consolat. Dolsa destacava els objectius per incentivar l'ocupació entre els joves, com establir un viver d'empreses a l'edifici de l'hotel Cassamanya, així com els llocs de feina que crearan iniciatives com el parc Andorra en Miniatura. Ha destacat com un actiu important mantenir les tradicions que amb els anys s'han aparcat. La parròquia recuperava fa dos anys el ball de l'ossa. Aquest diumenge al matí Dolsa no ha volgut polemitzar sobre els motius que van propiciar que es deixés de celebrar i es congratulava de la recuperació d'un símbol festiu de la parròquia. També s'ha refermat en la necessitat d'ubicar un punt jove a l'edifici la Font, just al costat de la casa pairal.

Informa: Joan A. Sarmiento / Joel Romero
Imatges: Jordi Seabra / Anna Ginestà

Comparteix:

Propostes a Escaldes-Engordany per la llar de jubilats, la mobilitat universal i la part alta Els candidats de Sant Julià se centren en la proximitat, la gent gran i el passeig del riu