El Mezza Luna, millor restaurant del país a la guia Gourmand

www.andorradifusio.ad
La guia Gourmand, centrada en restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, ha presentat l'edició del 2014. Presentació que s'ha dut a terme al restaurant Mezza Luna, que ha estat valorat com el millor d'Andorra gràcies a la cuina del seu xef, Pablo Urcelay.
És la 23a edició d'aquesta guia que, a banda de ressenyar cada any els millors restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, lliura uns guardons als destacables de cada categoria. Enguany, el pastís ha estat repartit entre la Costa Brava i Tarragona: l'hotel Guitart Monterrey, de Lloret de Mar, i el seu restaurant, Freu, han rebut el premi a l'hotel i restaurant de l'any, mentre que el premi al celler de l'any ha estat per al Celler Cooperatiu de Gandesa. El restaurant més valorat de la guia ha estat, però, el Celler de Can Roca, de Girona, considerat el millor restaurant del món, pels crítics. Pel que fa al nostre país, el millor valorat ha estat el Mezza Luna, de l'hotel Carlton Plaza, d'Andorra la Vella, dirigit ara pel xef Pablo Urcelay. Segons ha assegurat el codirector de la guia Gourmand, Fèlix Llovell, "és un referent en la seva cuina i guardonem el xef". I ha afegit que "el fitxatge que ha fet el grup Plaza amb Pablo Urcelay ha sigut extraordinari". En total, la guia inclou informació d'uns 600 establiments. D'Andorra ha destacat, entre altres, l'És Andorra, la Cúpula, la Borda Estevet, el Xalet Bringué, el Don Denis, l'Entrecôte o la Borda de l'Avi. Els autors han defensat la importància de la gastronomia per al país i com d'important seria recuperar un restaurant de referència com a reclam i "potenciar el turisme gastronòmic"Després del lliurament de premis, els convidats han pogut gaudir de la cuina innovadora però de mercat del resident basc Pablo Urcelay.Informa: Jordi Domingo Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Encamp encén les llums de Nadal El consell d'infants de Sant Julià fa propostes socials i cíviques