La minoria d'Andorra la Vella acusa el nou comú de fer "populisme"

www.andorradifusio.ad

Enganxada en el primer consell a Andorra la Vella. L'oposició, sense David Astrié, ha acusat el nou comú de fer populisme en un parell de preguntes presentades per escrit. Sergi González s'ha mostrat decebut per les formes i els ha acusat de falta de respecte institucional. Amb tot, ha estès la mà a treballar plegats.

La primera sessió del consell de comú d'Andorra la Vella en el mandat 2024-2027 ha estat moguda. La minoria, liderada per Miquel Canturri davant l'absència de David Astrié per trobar-se fora del país, ha carregat contra el nou equip comunal en un parell de preguntes. La primera es referia al que consideren que ha estat un canvi d'opinió respecte de les fonts de la plaça de la Rotonda i la targeta PK i la segona, sobre les subvencions a les associacions de comerciants. En totes dues, han titllat de populisme la manera d'actuar del nou comú.

"No me n'amago pas. Penso que els seus plantejaments són totalment populistes. Si fa dos dies era negre i avui és blanc, què ha canviat? Ha canviat que estan a la cadira de cònsols i s'han adonat que governar no és el mateix que estar a la minoria?".

Miquel Canturri, conseller de la minoria al Comú d'Andorra la Vella.

Sergi González s'ha mostrat molt decebut per les formes en què s'expressava la minoria en les preguntes i els ha acusat en el ple de falta de respecte institucional. Tot i aquesta enganxada, el cònsol major ha estès la mà a col·laborar durant el mandat.

"Populisme ho han dit dues vegades, però enganyar a l'elector també és una paraula que crec que com a cònsols fa mal. Crec que no és un bon inici, però nosaltres tenim la mà estesa per poder treballar junts".

Sergi González, cònsol major d'Andorra la Vella.

En la sessió, s'ha aprovat una pujada del 3,5% de les ordinacions tributàries i dels preus públics, per sota de l'IPC. El foc i lloc queda fixat en 27,85 euros i no s'apuja la zona blava, la verda ni la targeta PK. Pel que fa a l'aigua, el preu s'incrementa en funció del consum, amb un augment que va del 2,5 al 4,5%.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza 
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

El 13% dels vols amb destinació Andorra-la Seu van aterrar a Lleida el 2023 Avancem critica que el comú d'Encamp no hagi creat una comissió d'habitatge