ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

"Missió Zero Accidents", la campanya per acabar amb la mortalitat a les carreteres

www.andorradifusio.ad

"Missió Zero Accidents". Aquesta és la campanya que engegaran l'ACA i el Govern per aconseguir cap víctima mortals a les carreteres. Aquest primer any estarà enfocada especialment als motoristes, el col·lectiu que concentra la majoria d'accidents. 

L'ACA i el Govern començaran el proper 20 de maig una campanya conjunta per acabar amb els accidents mortals a les carreteres del Principat, especialment en motos. Dels vuit últims accidents mortals que hi ha hagut els darrers dos anys, set han estat amb motocicletes.

La preocupació de l'ACA és que, en la majoria, els joves no són els principals implicats i passen en hores nocturnes en què manca responsabilitat.

Segons el president de l'entitat, Enric Pujal, no són els joves, sinó les persones entre 30 i 60 anys, ni les motos petites, sinó les de gran cilindrada". Ho atribueix a una possible "deficiència de formació i educació en aquesta franja d'edat".

La campanya "Missió Zero Accidents" s'ha previst a tres anys i el primer estarà focalitzada en els vehicles de dues rodes, especialment motos i bicicletes.

El proper se centrarà en els cotxes, i el tercer, en els vianants. Hi haurà un vídeo que es difondrà per diversos canals i es faran accions com cursets de l'ACA per a motoristes i a les escoles amb la Federació de Motociclisme i la policia.

Tant l'ACA com el Govern hi aportaran 30.000 euros. El ministre  d'Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, Gilbert Saboya, destaca que "és una missió de tots" i per aquest motiu s'estan impulsant aquestes polítiques. Ara bé, afegeix que després "depèn de cadascú com conduïm i ens comportem" a la carretera.

Tot i que Andorra està entre els cinc països europeus amb una taxa més baixa d'accidents mortals, des del 2004 fins al 2017, en un 34% dels accidents hi havia motos implicades, una taxa elevada en relació amb els països de l'entorn.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

35.153.39.7