ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Mobilitat fa un bon balanç de les mesures de control de velocitat a Sant Julià, però considera prioritari acabar el vial

www.andorradifusio.ad

Mobilitat valora molt positivament la zona 30 quilòmetres que es va instaurar al carril reversible de Sant Julià Lòria fa un mes. Apunta que és una bona primera mesura i que ha donat molt bon resultat fins ara.

La congestió de vehicles a les parròquies centrals durant les hores punta és una de les grans preocupacions que es proposa solucionar el departament de Mobilitat a curt termini.

Sant Julià és un dels punts més importants d'arribada de cotxes espanyols, que en molts casos s'acumulen i generen cues.

Ara fa un mes es va instaurar la zona de limitació a 30 quilòmetres al carril reversible, una mesura que segons el director de Mobilitat, Jaume Bonell, ha estat tot un encert. "Com a primera mesura ha estat un bàlsam per a la mobilitat i el trànsit, i d'alguna manera ens permet evacuar amb més facilitat".

En aquest sentit, ha assenyalat que així es va poder veure durant el pont del Pilar.

Malgrat el bon resultat que ha donat de la mesura, Bonell insisteix que el projecte del vial de Sant Julià ha de seguir sent una prioritat per al Govern. "Això no treu que, efectivament, si un dia aconseguim acabar tot el vial, es quedarà molt més fluïd".

Pel que fa al vial, ha assegurat que "sempre ha estat una prioritat per nosaltres disposar d'aquesta infraestructura".

D'altra banda, el director de Mobilitat ha apuntat que el proper pas per a la pacificació del trànsit és limitar la circulació de vehicles a 30 quilòmetres per hora als nuclis des de l'Espai Columba, a Santa Coloma, fins a Escaldes-Engordany, passant per Andorra la Vella.

Per a la temporada d'esquí, Mobilitat prepara mesures per evitar cues de baixada i pujada a pistes. Bonell no ha volgut detallar quines són les mesures concretes, però ha avançat que un desdoblament de carril en podria ser una.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.238.147.211