ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els monitors esperen recuperar poder adquisitiu la pròxima temporada

www.andorradifusio.ad

Els monitors d´esquí no esperen un hivern calent. Les dues associacions, amb divergències evidents, coincideixen en la necessitat d'augmentar el preu d´hora de treball. I són optimistes.

L´associació de monitors AAME defensa que és prioritària la negociació amb la patronal, amb la qual no s´ha reunit fa anys, per redactar un conveni col·lectiu específic per als monitors, en el qual es tracti l'augment del preu de l'hora. "El nostre preu-hora, per l'esforç i inversió que hem de fer, ha quedat molt desplaçat. Els nostres càlculs són que els darrers deu anys hem perdut un 10% del que paga el client al que cobra el monitor", denuncia novament el president de l'AAME, Carles Iriarte.

Des de l´Associació de Professionals de l´Esquí i Disciplines Associades hi ha optimisme per arribar a un acord perquè els monitors recuperin poder adquisitiu. El president, Manel Aràjol, recorda que "el problema que tenim és que venim d'un temps en què no hi ha hagut augments i que no s'ha mogut massa la gent. Recuperar-ho ara tot de cop és complicat. Crec que, vist els contactes que hem tingut, ens posarem d'acord i hi haurà un augment, tot i que no satisfarà a tothom. Però poc a poc hem de recuperar el que hem deixat de guanyar".

Discrepàncies pel descans obligatori

Un dels punts de discòrdia entre les associacions és el dia de descans obligatori. Sembla que el nou codi de relacions laborals permetrà flexibilitzar el dia festiu. L´AAME hi està d´acord, però no ho veu prioritari, mentre que l´APEDA defensa que el monitor treballi el màxim d´hores possibles. "Hem d'intentar que la gent que vol treballar pugui fer el màxim d'hores possibles. Per això, l'esmena que ha presentat DA, perquè es pugui desplaçar dues setmanes el dia de festa setmanal. Això farà que les setmanes que hi ha pics de feina, la gent no estigui obligada a fer festa i pugui guanyar cèntims", insisteix Aràjol.

Tot i l´optimisme, l'AAME assegura que en cas que el conveni no tiri endavant i les escoles mantinguin els contractes de l´any passat emprendran les accions oportunes per defensar els interessos dels associats.

Informa: Sergi Cano
Imatges: E. Fernàndez/C. Jubete

Comparteix:

34.239.147.49