El MoraBanc Andorra acarícia l'ascens a l'ACB (63-79)

El MoraBanc Andorra s’apropa a l'ascens directe a l'ACB després de sumar la 27a victòria de la temporada en la pista d'un necessitat Oviedo que busca fugir del descens. Els tricolor, oferint una versió molt sòlida en defensa i en el rebot, deixarien el partit sentenciat en el tercer quart (29-59). Mihajlo Andric, MVP amb 22 punts (6/8 en triples) i un 22 de valoració. A tres jornades per al final de la fase regular, l'equip de Natxo Lezkano recupera les dues victòries de marge respecte al segon classificat, un Zunder Palència que divendres perdria en la pista del Força Lleida.

Una victòria més i una jornada menys per al final de la fase regular. El MoraBanc Andorra, líder de la LEB Or, segueix el seu particular compte enrere cap al gran objectiu de l'ascens. Set dies després de la dura derrota a casa amb l'Almansa, el conjunt tricolor ha tornat a aixecar la veu a Pumarin, pista calenta i complicada on el seu inquilí s'està jugant la permanència. Amb aquesta nova victòria, més la derrota del Palència a Lleida, els del Principat arriben a les últimes tres jornades de lliga recuperant el marge de dues victòries respecte al segon classificat i amb la possibilitat de sentenciar l'ascens a l'ACB a casa on els tricolor jugaran els dos pròxims partits. De fet, en la pròxima jornada, una victòria del MoraBanc combinada amb una derrota del Palència a casa davant l'Estudiantes, donaria al conjunt andorrà l'ascens matemàtic a l'ACB.

Intens en defensa, el MoraBanc Andorra, superior al quadre local, començaria dominant per dins amb els punts de Felipe Dos Anjos i Marin Maric en un primer quart de tanteig. Els de Nacho Lezkano s'anirien entonant a poc a poc arribant al final dels primers deu minuts amb una diferència de tres punts (16-19).

Amb el pas dels minuts, i conscients del que hi havia en joc, el MoraBanc aniria a més. Sense baixar la intensitat en defensa, sòlids en el rebot, els tricolor trobarien també l'encert exterior. El MoraBanc, amo i senyor del partit, sobretot en el segon quart amb un 10-20 de parcial, arribaria al descans amb una còmoda renda (26-39).

Després de passar per vestuaris el MoraBanc Andorra no baixaria la intensitat. Dominant en totes les facetes del joc i amb l'aparició d'un Mihajlo Andric letal en el llançament exterior (6/8 en triples), els del Principat acabarien amb qualsevol opció de remuntada del conjunt local. Un 3-20 de parcial deixaria la màxima en el partit, 29-59 a favor del MoraBanc Andorra. 38-61 al final del tercer quart. A partir de llavors, amb el partit més que resolt i la victòria en la butxaca, l'Oviedo aprofitaria els últims minuts per a maquillar el marcador fins al definitiu 63 a 79. Amb aquesta victòria el MoraBanc té a tocar l'ascens a l'ACB.

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper dissabte (18:30h) en la Bombonera contra l’Alacant en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Oviedo Baloncesto

FC Andorra - Mirandés, xoc de dinàmiques positives al Nacional Els Isards sumen la primera victòria contra Noruega en un duel marcat per la pluja a Prada de Moles (26-6)