El MoraBanc Andorra s'acomiada d’Europa (84-75)

El MoraBanc Andorra ha quedat matemàticament eliminat de l

El MoraBanc Andorra ha quedat matemàticament eliminat de l’Eurocup després de sumar aquest dimecres la quarta derrota consecutiva al Top16 (0-4) a la pista de l’Unicaja de Màlaga (84-75). Malgrat arribar a guanyar de sis punts en la segona meitat (52-58), un 25-14 de parcial en l’últim quart acabaria amb les esperances tricolor. Dejan Todorovic (20 punts) i Martin Krampelj (10 punts, 4 rebots, 16 de valoració) els millors dels andorrans. Jaime Fernández MVP amb 18 punts, 4 assistències, 19 de valoració.

Malgrat tancar la primera fase de l’Eurocup amb cinc victòries consecutives, el Top16 europeu seria una altra història. Les derrotes a Badalona (90-87) amb un arbitratge escandalós, a casa contra el Tofas (63-69) en un dels pitjors partits de la temporada, i contra l’Unicaja (88-92), faria que el MoraBanc encarés la segona volta de la competició sense marge per a l’error. La derrota d’aquest dimecres  al Martin Carpena, la quarta consecutiva al Top16, ha deixat definitivament l’equip tricolor sense opcions a dues jornades per al final.

Al MoraBanc Andorra li costaria entrar en el partit. Patint en defensa, permetent punts fàcils a l’equip local, per darrere en el marcador, els tricolor començarien buscant i trobant els punts de Dejan Musli (7-6). Unicaja arribaria a tenir un màxim avantatge de nou punts castigant des del triple (17-8) però les rotacions d’Ibon Navarro, donant entrada a David Jelinek, Tyson Pérez i Dejan Todorovic, donarien el seu fruit i ajudarien a desencallar la poca aportació ofensiva de l’equip (21-15). A l’inici del segon quart l’Unicaja tornaria a agafar una renda de nou punts aprofitant la poca contundència defensiva dels andorrans incapaços de frenar les penetracions de Jaime Fernández. Però el MoraBanc s’aniria entonant poc a poc. Tancant el seu rebot i sortint a la contra, l’equip del Principat acabaria trobant l’encert amb els punts d’uns inspirats Clevin Hannah i Dejan Todorovic més l’aportació sempre incansable de Tyson Pérez sota els cèrcols. Un triple de Martin Kramplelj deixaria un 38-37 a l’electrònic. Al descans, el MoraBanc, de menys a més, arribaria amb un ajustat 43-42.

En la represa el MoraBanc seguiria mossegant en defensa amb un Tyson Pérez robant pilotes i fent-se fort dins la pintura. Els andorrans, fent el seu joc, trobant-se còmodes a pista, acabarien capgirant el marcador arribant a guanyar per sis punts de diferència (52-58). En la recta final del tercer quart, males decisions frenarien en sec la dinàmica d’un MoraBanc que, malgrat rebre un 7-3 de parcial, començaria l’últim quart dominant l’electrònic (59-61). Però el parcial de l’Unicaja seguiria creixent. El MoraBanc, sense idees en atac, perdent 27 pilotes en tot el partit, seria esborrat de la pista per un Unicaja que, tirant de l’encert d’Alberto Díaz més la contundència interior de Ruben Guerrero, asfixiaria l’equip tricolor amb una duresa defensiva que els andorrans serien incapaços d’igualar i amb una diferència en el tir lliure (16/21 a 4/9) que acabaria sent determinant. Un 25-14 de parcial deixaria el definitiu 84-75. Amb aquesta derrota el MoraBanc es queda sense opcions a Europa i s'acomiadaria del Martin Carpena...fins d’aquí a dues setmanes quan el conjunt d’Ibon Navarro tornarà a Màlaga per a disputar la Copa.

El proper partit del MoraBanc, corresponent a la 20a jornada de la Lliga Endesa, serà aquest diumenge a la Bombonera (17h) contra el Movistar Estudiantes en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.