El MoraBanc Andorra agafa oxigen abans de l’aturada (93-66)

El MoraBanc Andorra fa un pas més cap a la permanència després de sumar aquest dissabte la vuitena victòria de la temporada (93-66) més l’average davant el Bàsquet Girona, rival directe dels tricolor. Els de Natxo Lezkano, sòlids en defensa i dominadors del rebot, encarrilarien la victòria en la primera meitat amb un 32-4 de parcial. Tyson Pérez, 17 punts, 10 rebots, 26 de valoració, MVP del partit. A destacar també els 17 punts, 5 assistències, 22 de valoració de Jean Montero.

No era un partit qualsevol. Després de tres derrotes consecutives, tres victòries en els últims catorze partits, el MoraBanc Andorra estava obligat a reaccionar per sumar la vuitena victòria del curs aprofitant la visita d’un rival directe com el Bàsquet Girona. Amb el 93-66 d’aquest dissabte més l’average particular, l’equip del Principat, dues victòries per sobre del descens, avança el conjunt català en la classificació després de sumar una victòria que pot valer el seu pes en or en el camí del MoraBanc cap a la permanència abans de l’aturada de la competició per a la disputa de la Copa més els posteriors compromisos de seleccions.

El MoraBanc, intens d'inici, començaria portant el domini en el marcador (5-0) però el Bàsquet Girona, aprofitant-se també dels errors locals, reaccionaria amb l'aportació de Yves Pons arribant a agafar una renda de set punts (10-17/12-19). Però a partir d’aleshores, coincidint amb les rotacions del conjunt tricolor, el MoraBanc reaccionaria a cop de triple gràcies a l'encert de Juan Rubio, Jean Montero i Alexander Madsen. Tres triples consecutius permetrien al MoraBanc tornar a agafar la iniciativa en el partit (21-20) fins al 23-20 al final del primer quart.

Però l'equip de Natxo Lezkano, de menys a més, sòlid en defensa i dominant el rebot, acabaria obrint el pot de les essències en el segon quart. Un 21-3 de sortida (32-4 de parcial acumulat) jugant al ritme de Jean Montero deixaria una màxima de 21 punts (44-23) a favor d'un MoraBanc que passaria a dominar el partit per complet. Una petita reacció del conjunt català en la recta final de la primera meitat amb els punts de Ike Iroegbu deixaria un +18 (48-30) al descans.

Després de passar pels vestuaris el MoraBanc sortiria més adormit davant un Girona més intens (48-35) però l'equip de Natxo Lezkano igualaria ràpidament les forces en una tercer quart amb poc ritme i molts tirs lliures. El MoraBanc, administrant molt bé la diferència del descans, arribaria a l'últim quart amb una renda de 16 punts (70-54). En els últims deu minuts, i amb un gran Tyson Pérez, els tricolor acabarien rubricant una gran actuació i sumant una meritòria victòria que té un valor doble (93-66).

El MoraBanc ara haurà d’esperar al diumenge 3 de març per a tornar a competir. Aquell dia el conjunt andorrà rebrà la visita del Reial Madrid (12:30h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.