El MoraBanc Andorra no aprèn dels errors i segueix sense rumb a Burgos (81-70)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte una nova derrota, la

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte una nova derrota, la quarta consecutiva en aquest inici de temporada ACB (0/4), després de perdre 81-70 al Coliseu del San Pablo Burgos. Els d’Ibon Navarro, perdien de 30 punts en el tercer quart (68-38), protagonitzarien una reacció estèril que els deixaria a vuit punts (77-69) després de signar un 9-31 de parcial. Víctor Arteaga, MVP del partit amb 16 punts, 7 rebots i un 22 de valoració.

Ni a la primera, ni a la segona, ni a la tercera….ni a la quarta. Es repeteix la mateixa pel·lícula. El MoraBanc Andorra, amb dues cares ben marcades, seguirà una setmana més sense conèixer la victòria en aquest inici de curs 21/22 a la Lliga Endesa. I el que més preocupa ja no són les derrotes que va acumulant, que sí, el que més preocupa és la imatge que està deixant d’equip sense timó, sense idees i sense confiança. L’ànima i el caràcter és l’únic que salva a l’equip, llàstima però que surti a relluir massa tard. Després de la derrota a Sevilla i les dures ensopegades contra el Reial Madrid i al Fernando Martin de Fuenlabrada era el propi Francesc Solana, director general del MoraBanc Andorra, qui assegurava en declaracions a RTVA què ”per a la tranquil·litat de tothom, urgeix un resultat positiu”. Tocarà esperar una setmana més. A Burgos l’equip del Principat ha deixat clar que segueix sense rumb.

El partit, que començaria amb més de 30 minuts d’endarreriment per uns problemes en els marcadors de possessió, arrencaria amb un clar protagonisme del conjunt local. Els d’Ibon Navarro, adormits, sense encert ni confiança, patint i molt per tancar el seu rebot, veurien com el San Pablo Burgos no trigaria gaire en obrir un primer forat en el marcador (15-4). L’aparició de Sergi Garcia amb cinc punts consecutius permetria al MoraBanc agafar una mica d’aire però el conjunt castellà, especialment encertat en el triple, tornaria a marxar en el marcador (25-14).

Si el primer quart  no cridava a l’optimisme, l’inici del segon encara menys. Un 11-2 de parcial, en un obrir i tancar d’ulls, permetria al San Pablo Burgos arribar als vint punts de diferència (36-16) davant d’un MoraBanc que navegava sense rumb. Una setmana després es tornava a repetir la pel·lícula de Fuenlabrada. L’aparició de Clevin Hannah, tirant del carro, ajudaria a retallar una mica les diferències (37-21) però res ni ningú podria amagar la realitat que viu a dia d’avui l’equip del Principat. Menys 23 al descans (49-26).

A la sortida de vestidors la diferència s’aniria fent encara més i més gran arribant als 30 punts de desavantatge en la recta final del tercer quart (68-38), però seria a partir d’aleshores que el MoraBanc Andorra, desaparegut fins a aquest moment, erràtic en el joc i en el tir, amb jugadors fent la guerra pel seu compte, començaria a remuntar. Tirant d’Arteaga, de Hannah o McIntyre, els tricolor posarien la por al cos als 8.000 seguidors presents al Coliseu fins al punt què un parcial acumulat de 9 a 31deixaria un 77-69 en el marcador. Llàstima però que la reacció arribés massa tard. Llàstima també del 9 de 20 en tirs lliures. El que està clar és què a Ibon Navarro, desesperat en molts moments del partit al Coliseu, li queda molta feina per endavant (81-70).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar a la Bombonera aquest proper diumenge rebent la visita del Gran Canària (12:30h) en busca de la primera victòria del curs. El partit, corresponent a la 5a jornada ACB, es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.