El MoraBanc Andorra baixa la guàrdia davant l’Almansa (78-82)

El MoraBanc Andorra ha fet un pas enrere en el seu camí cap a l'ascens directe a l'ACB després de sumar aquest dissabte la quarta derrota, primera a casa en tota la temporada, davant l'Almansa, equip de la zona baixa. Malgrat arribar a tenir un +17 en el segon quart (30-13), els tricolor, espessos (16/27 en tirs lliures), s'acabarien topant amb un rival més inspirat. Felipe Dos Anjos, MVP amb 17 punts, 8 rebots i un 24 de valoració. Amb aquesta derrota el MoraBanc, líder de la LEB Or, es queda sense marge per a l'error a quatre jornades per al final de la fase regular.

Una setmana després de trencar la imbatibilidad del Valladolid en la seva pista i fer un pas de gegant cap a l'ascens directe, el MoraBanc Andorra, imbatut a casa fins ara amb catorze victòries consecutives, ha sofert en les seves carns una relliscada inesperada en el pitjor moment de la temporada davant un equip de la zona baixa. A partir d’ara, a només quatre jornades per al final de la fase regular, els de Natxo Lezkano es mantenen líders en solitari de la LEB Or però amb una victòria de marge i el basket-average perdut respecte al seu immediat perseguidor, un Zunder Palència que aquest divendres superaria amb contundència el Juaristi per 103 a 63.

Les sensacions del MoraBanc ja no serien bones en cap moment del partit. L'inici estaria marcat per les imprecisions per part dels dos equips. Els locals, espessos en atac, començarien a remolc d'un Almansa més intens en defensa (3-5) però l'aparició de Nacho Llovet donaria ales al conjunt tricolor. El MoraBanc, de menys a més, trobant també l'encert exterior, s'aniria al final del primer quart amb una renda de deu punts (20-10).

Una diferència que arribaria fins als disset (30-13) a l'inici del segon quart gràcies a un 10-3 de sortida. El MoraBanc, en línia ascendent, tenia el partit on volia però a partir de llavors arribaria la reacció de l'equip manxec. Un primer 2-10 de parcial (32-23) obligaria a Natxo Lezkano a demanar temps mort però la reacció tricolor seguiria sense arribar. De fet seria Almansa qui continuaria retallant les diferències des del triple amb els punts de Petar Aranitovic, autor de 21 punts. Al final, un 11-20 de parcial, 21-23 en el segon quart, deixaria un ajustat 41-33 al descans.

La dinàmica no canviaria en la segona meitat. Després de passar pels vestuaris, el MoraBanc s'aguantaria al partit gràcies a la inspiració de Rafa Luz, Andric o Juan Rubio en accions puntuals però sense produir massa quant al joc col·lectiu. Almansa, posant en molts problemes al conjunt tricolor, arribaria viu a l'últim quart (58-50).

I malgrat arribar a tenir una diferència d'onze punts (67-56) gràcies a l'aportació de Felipe Dos Anjos un dia més, Almansa no es donaria per vençut en cap moment. El partit contra el Melilla ja va ser un primer avís, però en aquesta ocasió el MoraBanc no podria evitar l'ensopegada davant un rival pletòric en els minuts finals. Crescuts des del triple, el MoraBanc veuria com l'equip manxec li donaria la volta al marcador i s'acabaria emportant la victòria, la primera que vola de la Bombonera en tota la temporada, després d'anotar 32 punts en els últims deu minuts. Un toc d'atenció a quatre jornades per al final de la fase regular (78-82).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper dissabte (18:30h) a Oviedo, en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA