El MoraBanc Andorra deixa escapar viu al Barça (67-63)

L'equip d'Ibon Navarro s'ha trobat amb la p

L'equip d'Ibon Navarro s'ha trobat amb la primera derrota en lliga en la tercera jornada. Després de guanyar a l'UCAM Múrcia i al Divina Joventut a domicili, els andorrans han perdut aquest diumenge 67-63 a la pista del Barça Lassa. Amb 65-63, el MoraBanc ha desaprofitat l'atac de la victòria. Shayne Whittington MVP del partit amb 14 punts, 7 rebots, 3 assistències per un 20 de valoració.

El MoraBanc Andorra ha estat a punt de sorprendre de nou al Barça Lassa. Després del 76 a 94 en el primer partit dels quarts de final del play-off de la temporada passada, i el 76 a 94 de la recent final de la Lliga Catalana ACB, aquest diumenge els homes d'Ibon Navarro s'han quedat a les portes d'una nova gesta.

Les 18 pilotes perdudes, la falta d'encert amb un 12/27 en tirs de dos, 10/32 en triples o el 9/14 en tirs lliures, més alguna decisió arbitral crucial en el tram final, ha acabat condemnant a l'equip del Principat.

El partit ha estat marcat per la baixa anotació d'uns i altres. El MoraBanc Andorra ha començat controlant el joc des de la defensa i agafant els primers avantatges en el marcador arribant a tenir una màxima de cinc punts (9-14). Al final del primer quart, l'equip d'Ibon Navarro, vivint del triple, mantenia a ratlla al Barça Lassa (13-17).

La primera reacció local ha arribat a l'inici del segon quart amb un 9-0 de sortida que el tècnic vitorià ha tallat d'arrel amb un temps mort. El MoraBanc Andorra, sense posar-se nerviós, ha seguit fent la seva feina en un partit marcat per les constants alternançes en el marcador. Ajustat 33-32 al descans.

En la represa el MoraBanc Andorra s’ha trobat amb un Barça encara més agressiu en defensa gràcies, en gran part, a la intensitat que ha aportat Pau Ribas i que ha ajudat als de Pesic a marxar en el marcador (48-37). Malgrat els onze punts de diferència, la màxima blaugrana en tot el partit, el MoraBanc Andorra mai ha deixat de creure en les seves possibilitats. Tant és així que un 7-13 de parcial ha deixat un 55-50 a deu minuts per al final.

Amb més vides que un gat, l’equip tricolor ha entrat a l’últim quart amb totes les opcions de victòria. Els errors, la manca d’encert i les pilotes perdudes (34 entre els dos equips) han abocat el partit a un final d’infart. Amb 64-63, una falta personal sobre Ante Tomic molt criticada per Ibon Navarro a la sala de premsa ha deixat un 65 a 63 a 19,9 segons per al final. El MoraBanc Andorra, després de molt remar, ha tingut l’atac per sortir victoriós del Palau o forçar la pròrroga però a l’hora de la veritat, la penetració de Dylan Ennis ha quedat en no res (67-63).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà aquest dimecres contra el Brescia (20h) corresponent a la segona jornada de l'Eurocup. L’equip d’Ibon Navarro buscarà la primera victòria europea en un partit marcat per l’enfrontament entre els germans Vitali. L'estrena del MoraBanc a Europa a la Bombonera es podrà seguir en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.