El MoraBanc Andorra deixa sec al Leyma Corunya (66-70)

El MoraBanc Andorra continuarà manant una jornada més en la LEB Or després de sumar una treballada i soferta victòria, la 24a de la temporada, en la pista del Leyma Corunya, tercer classificat i màxim anotador de la categoria. El partit, espès i ajustat, es decidiria en l'últim quart amb un 17-25 de parcial. Rafa Luz, MVP amb 12 punts, 8 rebots i un 21 de valoració.

La millor defensa de la LEB Or, amb 69,2 punts per partit, s'ha imposat al millor atac de la competició (83.4 pp). Després de superar amb contundència al Movistar Estudiantes, el MoraBanc Andorra afrontava un dels partits més complicats en aquesta recta final de la fase regular visitant la pista del Leyma Coruña, tercer classificat. Amb aquesta nova victòria, l'onzena en els últims dotze partits, els de Natxo Lezkano, amb un coixí d'un triomf respecte al segon classificat (el Zunder Palència ha derrotat aquest dimecres al Càceres), continuen fent passos cap a l'ascens directe a l'ACB després de superar la primera final de les set que encara els queda.

A Riazor el MoraBanc Andorra es mostraria espès, poc fluid en atac davant un Leyma Corunya més encertat d'inici amb l'aportació de Goran Filipovic, autor de 9 punts en els primers deu minuts. Els de Natxo Lezkano, sumant per dins amb Marin Maric, veurien com el conjunt local agafaria les primeres diferències en el marcador arribant al final del primer quart amb un 19-14 de parcial.

La tendència del partit, però, començaria a canviar amb el pas dels minuts. Tancant el rebot defensiu i corrent al contraatac, el MoraBanc reaccionaria a l'inici del segon quart amb un 2-8 de sortida que permetria als del Principat agafar el primer avantatge (21-22). A partir de llavors, la igualtat, el desencert i les alternances en el marcador passarien a ser una constant. Això sí, l'equip de Diego Epifaneo es mostraria més encertat que el MoraBanc des de 6.75. Al descans, tot obert de cara a la segona meitat (31-31).

El pas pels vestuaris tampoc ajudaria a un MoraBanc Andorra negat de cara a cistella. La igualtat en el tercer quart continuaria sent la tònica dominant davant un Leyma Coruña que, això si, vivint del tir lliure, s'aniria als últims deu minuts amb una renda de quatre punts (49-45).

Però potser, quan pitjor ho estava passant el MoraBanc Andorra, a l'inici de l'últim quart l'equip tricolor trobaria l'encert que no tindria al llarg del partit. Tres triples seguits d'Speight, Andric i Dee més una cistella de Rafa Luz, 0-11 de parcial, col·locarien un esperançador 49-56 en el marcador. Però l'encert tal com arriba se'n va, i al MoraBanc se li tornaria a tancar la cistella. Això ho aprofitaria el Leyma Corunya per a acostar-se de nou en el marcador fins al punt d'arribar al tram final del partit amb un empat a 62. A partir de llavors, en un final d'infart, com qui tira una moneda a l'aire, el MoraBanc, consistent en defensa, sabria jugar les seves cartes, mantindria el cap fred i aprofitaria les seves oportunitats per a tancar el partit i sumar una victòria que pot valer el seu pes en or de cara a l'objectiu final (66-70).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà aquest diumenge en la Bombonera contra el Melilla (18:15h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino
Imatge: Leyma Corunya