El MoraBanc Andorra desconnecta també a Manresa (94-60)

El MoraBanc Andorra fa un nou pas enrere en el seu camí ca

El MoraBanc Andorra fa un nou pas enrere en el seu camí cap a la permanència després de sumar la dissetena derrota de la temporada (8/17) a la Lliga Endesa perdent de forma contundent (94-60) a la pista del BAXI Manresa en un partit què quedaria sentenciat en el tram final del segon quart amb un 17-0 de parcial. La d'aquest dissabte és la segona derrota més amplia del MoraBanc a l'ACB. David Jelinek el millor dels tricolor amb 10 punts i un 9 de valoració.

El MoraBanc Andorra ha de confiar molt en el factor Bombonera, ve de superar el Surne Bilbao Basket, per deixar-se anar d’aquesta manera tan alarmant fora de casa. Els de David Eudal visitaven aquest dissabte una de les pistes més complicades i un dels rivals més en forma de la competició com demostra la tercera posició que ocupa el BAXI Manresa a la classificació només pel darrere de Barça i Madrid. De fet, València i Madrid són els únics què han sortit del Nou Congost amb una victòria en el que portem de fase regular. Amb el record del 79 a 82 de la primera volta, i el recent 96-67 a Múrcia, el conjunt de David Eudal era molt conscient de la transcendència de l’enfrontament d’aquest dissabte, una victòria implicava fer un pas molt important en el camí cap a la permanència, però a l’hora de la veritat, el MoraBanc, jugant fora de casa malgrat tenir l’escalf de prop d’un centenar d’aficionats a les grades, tornaria a oferir una imatge molt pobre.

I això què al Nou Congost de Manresa el MoraBanc Andorra començaria portant la davantera amb un esperançador 4-10 de sortida. Bons minuts d’inici per a l’equip de David Eudal, amb encert exterior i controlant el seu rebot. Però el BAXI Manresa faria una passa endavant en defensa i reaccionaria també des del triple (10-10). Les pèrdues absurdes dels tricolor i els errors des del tir lliure, tampoc ajudarien. Un 13-4 de parcial deixaria un 17-14 al final dels primers deu minuts.

La igualtat seguiria sent la tònica del partit durant el transcurs del segon quart. 19-19 després d’un triple de Clevin Hannah. Però a cinc minuts del descans el MoraBanc desapareixeria del parquet. Els de Pedro Martínez, amb el vent a favor, començarien a obrir forat amb als triples de Tomasson o del provocador Chima Moneke (28-19). Però la diferència i el parcial aniria en augment. L’equip de David Eudal, a veure-les venir, sense recursos ni idees, no trobaria l’antídot per frenar el vendaval local. 17-0 de parcial (36-19). Una última cistella de Babatunde deixaria un preocupant 36-21 al descans.

Després de passar pels vestidors, la dinàmica no canviaria. Els jugadors del MoraBanc Andorra, incapaços de reaccionar, veurien com la tragèdia que es vivia en aquell moment sobre el parquet del Nou Congost s’acabaria convertint en una pel·lícula de terror. 70-43 al final del tercer quart. En els últims deu minuts, amb el partit més què decidit, el MoraBanc Andorra s’acabaria convertint en un convidat de pedra en la victòria més amplia del BAXI Manresa a casa en era ACB (94-60). Queden nou finals.

El MoraBanc Andorra, ja classificat per als vuitens de final de l’Eurocup, disputarà aquest proper dimarts el penúltim enfrontament de la fase de grups contra el Boulogne Metropolitans 92 (20h) en busca del factor pista en el Play-off. La propera cita ACB serà diumenge vinent contra el Barça (17h), en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino