Al MoraBanc Andorra se li escapa la victòria de les mans a Girona (107-104)

El MoraBanc Andorra ha sumat la vuitena derrota de la temporada (4/8), cinquena consecutiva, perdent aquest dissabte en Fontajau per 107-104 després d'una pròrroga. Els tricolor, que arribarien a guanyar de 15 punts en una gran primera meitat (56-60), afluixarien en la segona i després de fallar el triple de la victòria acabarien cedint en un cara o creu en el temps extra. Jean Montero, MVP amb 26 punts, 5 rebots, 4 assistències, 6 recuperacions i un 30 de valoració.

Lenovo Tenerife, BAXI Manresa, Coviran Granada, Reial Madrid i ara Bàsquet Girona. El MoraBanc Andorra segueix col·leccionat derrotes de forma consecutiva en aquest tram de la temporada. Lluny queden les tres victòries seguides que deixarien l’equip del Principat en una meritòria sisena posició amb un balanç positiu (4/3) després de l’última victòria tricolor contra el Baskonia fa més d’un mes (29/10). Ara, però, la realitat ens fa parlar de vuit derrotes, cinc de forma consecutiva, que deixen el MoraBanc en la zona baixa de la classificació una victòria per sobre del descens a l’espera del que passi en la resta d’enfrontaments d’aquesta dotzena jornada de lliga.

I això que el MoraBanc Andorra entraria molt bé al partit. Intensos en defensa, els tricolor buscarien d'inici els punts de Marin Maric per a agafar els primers avantatges. Controlant el rebot i sortint al contraatac, els de Natxo Lezkano anirien a més amb el pas dels minuts amb l'aportació ofensiva de pràcticament tots els jugadors arribant a agafar una màxima de 15 punts (21-36) en un primer quart escandalós. Al final dels primers deu minuts s'arribaria amb un 26-38 i un Tobias Borg infal·lible autor de 10 punts.

Però el partit canviaria en el segon quart. D'inici el Bàsquet Girona pujaria la seva intensitat defensiva, el MoraBanc començaria a perdre pilotes i els locals ho aprofitarien per a anotar amb més facilitat. Els de Salva Camps s'arribarien a col·locar a sis punts de diferència (41-47) però un triple de Juan Rubio i dues accions consecutives de Jean Montero deixarien una màxima de 13 punts per al MoraBanc Andorra (41-54). Però l'equip català, liderat per Ike Iroegbu, tornaria a reaccionar a cop de triple (8/11 en el segon quart) per deixar la diferència en un sol punt (56-57) després d'un 15-3 de parcial. Un altre triple, en aquest cas de Jean Montero, màxim anotador del MoraBanc, deixaria un 56-60 al final de la primera meitat.

Però la passada pels vestuaris no li aniria gens bé al MoraBanc Andorra. Els del Principat, sense punts a les mans, s'oblidarien de jugar al bàsquet i veurien com el Bàsquet Girona es convertiria clarament en l’amo del partit fins al punt de veure's amb un avantatge de vuit punts (76-68) però l'aparició de Jean Montero de nou amb un triple impossible des del centre de la pista deixaria un ajustat 76-71 a deu minuts del final.

Un 5-0 de sortida a l'inici de l'últim quart empitjoraria la situació del MoraBanc Andorra però un temps mort de Natxo Lezkano faria reaccionar als seus que s'agafarien de nou al partit gràcies, en part, a l'aparició de Mihajlo Andric. De fet, un 2-16 de parcial deixaria un 83-87 en el marcador. A partir de llavors, en un cara o creu, el partit arribaria a un trepidant final en el qual, amb empat a 93, el MoraBanc es jugaria la victòria en un últim llançament de tres que Jean Montero no sabria aprofitar. Ja en la pròrroga, i amb un Básquet Girona més encertat portant la veu cantant, els detalls com els tirs lliures (21/28 del MoraBanc en tot el partit) acabarien sent determinants. Montero també desaprofitaria el llançament final que hagués forçat una segona pròrroga i que deixa al MoraBanc Andorra tocat anímicament (107-104).

Després de tres partits consecutius fora, el MoraBanc Andorra tornarà a jugar a casa aquest pròxim dissabte abrigallat pels seus aficionats un mes després contra l’Unicaja de Màlaga (20:45h) el dia del retorn de Ibon Navarro a la Bombonera en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino