El MoraBanc Andorra estrena l’any amb derrota (84-67)

El MoraBanc Andorra s’allunya de la Copa després de sumar aquest dissabte la vuitena derrota ACB de la temporada (7/8) al Fernando Buesa Arena de Vitòria (84-67). El Baskonia, amb un Youssoupha Fall absolutament dominador (17 punts, 14 rebots, 38 de valoració), decidiria el partit en l’últim quart. Jeremy Senglin, el millor dels andorrans amb 20 punts i un 23 de valoració.

El MoraBanc Andorra no ha pogut començar el 2021 amb una alegria. Conscients de la dificultat de l’enfrontament a la pista del vigent campió, els d’Ibon Navarro afrontarien l’últim quart dins del partit però el desencert tricolor en el moment decisiu els deixaria sense opcions. Aquesta derrota deixa el MoraBanc amb poques possibilitats de lluitar per ser a la propera edició de la Copa.

I això què, d’inici, el MoraBanc Andorra posaria la por al cos als de Dusko Ivanovic. Des de la defensa, sobreposant-se al 10-5 de sortida, els tricolor reaccionarien amb un 0-15 de parcial que deixaria un +10 a favor del MoraBanc amb una aportació ofensiva molt repartida (10-20). Destacar  sobretot els cinc triples anotats en el primer quart. Però l’entrada de Youssoupha Fall ho canviaria tot. El francès, amb els seus 2.21, es convertiria en el clar dominador de les dues cistelles (18-20). El MoraBanc, però, tancaria el primer acte per davant en el marcador (18-23) després d’un gran triple de Sergi Garcia. Ja en el segon quart, el TD Systems Baskonia faria una passa endavant en defesa i passaria a dependre del talent de Pierria Henry. El MoraBanc, patint en atac, veuria com els locals arribarien a agafar una renda sis punts (39-33). Al descans, amb tot per decidir, s’arribaria amb un ajustat 42-37.

La inèrcia del partit no canviaria en el tercer quart. Sense un clar dominador, i malgrat arribar a perdre d’onze punts (59-48), el MoraBanc Andorra protagonitzaria una petita reacció que li permetria afrontar l’últim quart amb opcions de victòria (61-53) però a l’hora de la veritat, l’encert no acompanyaria als del Principat. Al final, els d’Ibon Navarro, amb un Senglin massa sol en l’apartat ofensiu el dia del seu retorn, veurien com el Baskonia acabaria tenint un final molt més plàcid del què es podria haver imaginat al llarg dels primers tres quarts. Destacar el debut d’Artsiom Parakhouski, l’últim reforç tricolor (84-67).

El proper partit del MoraBanc Andorra, pendent de l’onzena jornada de lliga, es disputarà aquest dilluns 4 de gener a les 18:30h contra el Reial Madrid en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.