El MoraBanc Andorra evita cremar-se davant l'Estudiantes (69-65)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la dotzena vict&ogra

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la dotzena victòria de la temporada (12-8) a la Lliga Endesa després de derrotar 69-65 el Movistar Estudiantes. Tercera victòria consecutiva per al conjunt tricolor a l’ACB per primera vegada en el que portem de curs. El partit contra el quadre madrileny, marcat pel retorn de Moussa Diagne més de dos mesos després, es decidiria en els últims quatre minuts amb un 10-0 de parcial que permetria els tricolor remuntar un 59-65 amb una aportació ofensiva molt repartida.Tyson Pérez, MVP dels andorrans amb 7 punts, 8 rebots, 12 de valoració.

Després de quedar eliminats de l’Eurocup a dues jornades per al final del TOP16, el MoraBanc Andorra ha recuperat el somriure després de sumar una important, treballada i patida victòria, la cinquena en els últims sis partits ACB, que li permet seguir amb pas ferm la seva trajectòria en la competició domèstica defensant una meritòria cinquena posició. Invicte en tota la segona volta de campionat, els d’Ibon Navarro sumen tres victòries consecutives contra Monbus Obradoiro, Baskonia i Movistar Estudiantes.

L’equip del Principat no es deixaria sorprendre per un rival què, malgrat arribar a la Bombonera en zona de descens, ho faria amb un recent canvi d’entrenador i amb una victòria contra l’Unicaja de Màlaga la jornada anterior. El Movistar Estudiantes donaria molta guerra i es faria evident des dels primers minuts amb un 2-10 de sortida, però l’equip d’Ibon Navarro, amb un 4/4 en triples, es posaria ràpidament les piles i li canviaria la cara al partit amb un 21-4 de parcial. Des de la defensa i amb ràpides transicions, el MoraBanc acabaria el primer quart amb una bona renda de nou punts (23-14). Però els del Principat tornarien a cometre els mateixos errors de l’inici del partit. Sense produir en atac i donant moltes facilitats en defensa, el Movistar Estudiantes es tornaria a col·locar per davant en el marcador després d’un 7-18 de parcial gràcies a un triple de d’Aleksa Avramovic (30-32). El MoraBanc, imprecís i irregular, reaccionaria amb un 9-4 de parcial per arribar al descans amb un 41-36.

En la segona meitat el MoraBanc seguiria tenint molts problemes en la seva dinàmica de joc. Les pilotes perdudes, onze en tot el partit, donarien vida al conjunt estudiantil (47-47). Els tricolor, però, tancarien el tercer quart amb una renda de sis punts (55-49). Una diferència que Estudiantes eixugaria en l’últim quart amb un 4-16 de sortida i deixaria el MoraBanc entre l’espasa i la paret (59-65) a quatre minuts del final. Els d’Ibon Navarro, jugant amb foc, en el moment més complicat del partit, recuperarien la seva energia de la mà de Bandja Sy i Tyson Pérez per reaccionar amb un 10-0 de parcial i deixar el definitiu 69-65.

Ara el MoraBanc Andorra es prepara per rebre dimarts a la Penya (20h) en l’últim partit dels tricolor a Europa a casa aquesta temporada. L’enfrontament, corresponent a la penúltima jornada del Top16, es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.