El MoraBanc Andorra frega l’èpica a Madrid (97-85)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dilluns la catorzena derrota (12/14) de la temporada a la pista del Movistar Estudiantes. Amb només vuit jugadors del primer equip, i capgirant un 20-4 de sortida, el conjunt d’Ibon Navarro enviaria el partit a la pròrroga però les forces i l’encert ja no l’acompanyarien. Magistral Clevin Hannah, MVP amb 29 punts i un 37 de valoració.

El MoraBanc Andorra, que venia de fer un esforç titànic derrotant a casa el BAXI Manresa després d’una pròrroga, buscava el més difícil encara. Sense els lesionats Moussa Diagne, Tyson Pérez, Malik Dime, Tomasz Gielo, Haukur Palsson i Guille Colom (inscrit aquest en el partit), els d’Ibon Navarro es quedarien sense premi en el Wizink Center de Madrid. Tot l’esforç realitzat al llarg dels 40 minuts reglamentaris, acabaria passant factura en una pròrroga on el Movistar Estudiantes es mostraria clarament superior (17-5).

I això què el 20-4 de sortida feia preveure un partit totalment diferent. Sense encert i deixant jugar a plaer el conjunt madrileny amb els triples d’Alec Brown, el Movistar Estudiantes agafaria una diferència de 16 punts en un obrir i tancar d’ulls. Un temps mort d’Ibon Navarro ho canviaria tot. Amb minuts per a Sergi Garcia, els tricolor començarien a reaccionar i un 2-8 de parcial deixaria un 22-14 al final del primer acte. El Movistar Estudiantes seguiria fent mal des del triple i amb els 2+1 de Víctor Arteaga però el MoraBanc Andorra s’encomanaria al talent i l’encert de Clevin Hannah. Recital del base de Nova York amb assistències espectaculars i triples impossibles. El MoraBanc arribaria al descans només tres punts per sota (46-43).

La inèrcia dels tricolor no canviaria a l’inici de la segona meitat. És més, una cistella de David Jelinek deixaria el MoraBanc per primera vegada per davant en el marcador (51-52) però els locals tornarien a agafar la davantera després d’un 8-2 de parcial (59-54). 66-62 al final del tercer quart després d’un intercanvi de cops. Què el MoraBanc Andorra fos capaç d’arribar viu a l’últim quart ja era tota una proesa. Però els d’Ibon Navarro volien més. Malgrat anar a remolc en l’últim acte, amb un 78-73 en el tram final, Hannah es tornaria a escollir en el gran protagonista. Un triple estratosfèric seu serviria per posar l’empat a 78, i a pocs segons del final, amb 80 a 78, tenint la pilota del partit, el base nord-americà agafaria tota la responsabilitat per enviar el partit a la pròrroga (80-80). Això sí, els cinc minuts extres es farien eterns per a un MoraBanc Andorra minvat d’efectius. Sense forces ni encert, i amb un Clevin Hannah massa sol, l'equip del Principat veuria com tot l’esforç realitzat no rebria la recompensa de la victòria, una altra cosa és el reconeixement de tot un país (97-85).

El MoraBanc Andorra tornarà a escena aquest diumenge rebent a la Bombonera el TD Systems Baskonia (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.