El MoraBanc Andorra juga amb foc davant el San Pablo Burgos (88-82)

El MoraBanc Andorra ha sumat la cinquena victòria de la te

El MoraBanc Andorra ha sumat la cinquena victòria de la temporada després de superar aquest dissabte el San Pablo Burgos (88-82) en el partit corresponent a la sisena jornada de la LEB Or. El duel entre els ex ACB i principals candidats a recuperar la plaça es decidiria per tan sols sis punts de diferència després que els tricolor comencessin l’últim quart amb una renda de 30 punts (81-51). Felipe Dos Anjos, MVP del partit amb 22 punts, 11 rebots i un 41 de valoració.

Una setmana després de sumar la primera derrota de la temporada a la pista del Zunder Palència, el MoraBanc Andorra, sense els lesionats Rafa Luz i Marin Maric, mostraria aquest dissabte una versió ben diferent davant la visita del San Pablo Burgos, un altre rival directe en la lluita per aconseguir l'ascens a l'ACB. Això sí, la bona versió dels tricolor en els tres primers quarts arribant a tenir una renda de 30 punts a l’inici de l’últim quart (81-51) no tindria res a veure amb la imatge de l’equip a partir d’aleshores. Una desconnexió general més l’encert visitant propiciaria un 7-31 de parcial que a punt estaria de costar-li un disgust a l'equip andorrà.

El partit a la Bombonera començaria amb un intercanvi de cops (11-11) però el MoraBanc, gràcies a la seva gran feina en el rebot i a l’encert exterior amb 6 triples, aniria ampliant les diferències arribant a tenir una renda de nou punts al final d’un gran primer quart (31-22). Un 6-2 de sortida a l’inici del segon acte amb un gran Felipe Dos Anjos sota els cèrcols deixaria la màxima de la primera meitat (37-24) però a partir d’aleshores al MoraBanc se li faria de nit en atac i això ho aprofitaria el San Pablo Burgos per apropar-se al marcador després d’un 0-9 de parcial (37-33). Però els tricolor tornarien a la càrrega amb un 13-5 de parcial recuperant el seu encert exterior i la lluita interior de Dos Anjos per arribar al descans amb una renda de dotze punts (50-38).

Després de passar pels vestuaris, el MoraBanc, amb una gran posada en escena, marcaria un punt d’inflexió. Controlant el rebot, amb un joc coral i castigant des del triple, els de Natxo Lezkano posarien la directa amb una renda de 28 punts (79-51) al final del tercer quart. A deu minuts per al final el partit estava sentenciat, o almenys això és el que semblava. Però després d'agafar una màxima de 30 punts a l'inici de l'últim quart (81-51), el MoraBanc renunciaria al seu joc i el San Pablo Burgos, exageradament encertat amb 7 triples en els últims minuts, aniria retallant les diferències davant un MoraBanc que acabaria demanant l'hora. Al final, el festival tricolor va estar a punt de convertir-se en tragèdia després que el MoraBanc malgastés 24 punts d'avantatge que, qui sap la importància que poden tenir pensant en el basket-average (88-82).

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la setena jornada de lliga, arribarà el diumenge 20 de novembre (després de l’aturada de seleccions) a la pista del Juaristi basc (19h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA