El MoraBanc Andorra es queda sense premi a Gran Canària (84-78)

El MoraBanc Andorra no acaba d'aixecar el cap després de sumar aquest dimecres una nova derrota a la Lliga Endesa (8/20) a la pista del Gran Canària (84-78). Malgrat arribar al tram final amb opcions, les pilotes perdudes acabarien penalitzant al conjunt tricolor. Clevin Hannah amb 12 punts i Moussa Diagne amb 12 de valoració, els millors d'un MoraBanc que, a l'espera dels resultats d'aquest dijous, passa a ocupar zona de descens a sis jornades del final.

Les jornades van passant, només en queden sis per al final de la fase regular, i el MoraBanc Andorra, ara en zona de descens, segueix encallat a la classificació amb el mateix nombre de victòries que el Betis i el Burgos que rep aquest dijous a la Penya. El Casademont Saragossa, per la seva banda, suma una victòria més després de superar aquest dimecres el Monbus Obradoiro. Tres dies després de la cruel derrota al Martin Carpena de Màlaga, els de David Eudal buscaven reaccionar al sempre complicat Gran Canària Arena però a l’hora de la veritat, els detalls marcarien la diferència.

El Gran Canària començaria dominant el marcador amb els punts de Pustovyi i Shurna (14-8) però els tricolor, patint a l’hora de moure la pilota, s’agafarien a l’encert exterior en aquest primer quart amb els triples de Nacho Llovet, Moussa Diagne i Oriol Pauli (4/8) per retallar les diferències. Això sí, les pilotes perdudes (18 en tot el partit) seria el gran mal de cap per als andorrans (20-16).

Amb l’inici del segon quart el MoraBanc donaria un pas endavant. Sòlids en defensa i sortint ràpid en transició, els tricolor passarien a controlar el partit i el marcador amb la bona feina de Babatunde o Víctor Arteaga (26-33). Els locals, però, reaccionarien gràcies a la inspiració de Nico Brussino autor de 10 punts en aquest segon acte. El MoraBanc, malgrat haver perdut 11 pilotes en la primera meitat, arribaria al descans amb totes les opcions intactes (39-39).

Després de sortir de vestidors, el Gran Canària, més encertat, tornaria a agafar les regnes del partit malgrat la igualtat en el marcador (63-61). Tot es decidiria en l’últim quart. De fet, un 9-14 de sortida amb Hannah agafant la responsabilitat permetria al MoraBanc tornar a agafar la davantera (72-75) però a l’hora de la veritat, novament les precipitacions i les pilotes perdudes penalitzarien i molt la feina feta fins llavors pels tricolor. En un altre final ajustat (79-76 / 81-78), com va succeir a Màlaga, el MoraBanc Andorra es quedaria sense idees i sense encert. El Gran Canària, per contra, remataria la feina amb els punts d’Ennis i Albicy. Amb aquesta nova derrota, la vintena de la temporada, i a l'espera del que passi en la jornada d'aquest dijous, el MoraBanc ocupa ara plaça de descens. Queden sis finals.

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest proper dissabte rebent la visita del Coosur Betis (18h), rival directe per la permanència. El partit corresponent a la 29a jornada de lliga es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.