El MoraBanc Andorra no reacciona davant el BAXI Manresa (86-90)

El MoraBanc Andorra ha sumat la cinquena derrota de la temporada, segona a casa en aquest curs, després de perdre davant el BAXI Manresa per 86 a 90. El partit, amb dues parts prou diferenciades, acabaria marcat pel 12-24 de parcial en el segon quart en una jornada emotiva i especial en record de la figura de l'excap de Govern, Antoni Martí. Tyson Pérez, MVP amb 22 punts, 8 rebots i un 24 de valoració.

Després del fluix partit de fa una setmana a Tenerife, el MoraBanc Andorra buscaria reaccionar davant el seu públic i uns 300 manresans però a l’hora de la veritat, el conjunt del Principat es trobaria aquest dissabte amb una nova desfeta, la segona de local (Breogan i Manresa) i la cinquena de la temporada que deixa l’equip de Natxo Lezkano amb una balanç negatiu (4/5) quan resten vuit jornades per al final de la primera volta.

El MoraBanc Andorra, amb els punts de Okoye i Tyson Pérez, començaria amb un 5-0 de parcial però els visitants entrarien ràpidament en el partit (5-9). Seria llavors quan apareixeria la figura de Marin Maric fent-se gran sota els taulers per a guiar als seus a un nou avantatge en el marcador (16-13). Però a cop de parcial i sense un clar dominador, s'arribaria al final del primer quart amb un mínim avantatge per a l'equip de Pedro Martínez (23-25).

Però amb el pas dels minuts el MoraBanc Andorra s'aniria fent més i més petit davant un Manresa amo i senyor del partit durant tot el segon quart. Els de Natxo Lezkano, perdent moltes pilotes novament, donarien moltes facilitats a un BAXI Manresa que faria molt mal en transició. Els de Pedro Martínez, jugant a plaer i ofegant en defensa als tricolor, arribarien a agafar un avantatge de 16 punts (33-49) amb protagonisme per a Robinson, Steinbergs i Dani Pérez. 35-49 al descans.

Després de passar pels vestuaris, a l'inici del tercer quart, el BAXI Manresa continuaria controlant el partit amb un 4-7 de sortida i una màxima de 17 punts (39-56) però a partir de llavors, els canvis defensius del MoraBanc imposant la seva zona trencarien el ritme del conjunt visitant. Els de Natxo Lezkano, anotant amb més facilitat, a destacar els 11 punts de Tyson Pérez en aquest acte, es reenganxarien al partit gràcies a un 20-8 de parcial que deixaria un 59-64 a deu minuts per al final.

Però quan semblava que el MoraBanc havia fet el més difícil, el treball i l'esforç realitzat pels tricolor en el tercer quart s'aniria a norris tot just començar l'últim quart. Un 6-16 de sortida (65-80) acabaria amb pràcticament qualsevol opció de victòria dels locals que, sense rendir-se en cap moment, veurien com el BAXI Manresa acabaria dinamitant el partit des del triple en una Bombonera tenyida de vermell (74-88). Al final el MoraBanc maquillaria el marcador (86-90) i sumaria la cinquena derrota de la temporada en un dia molt especial en record de la figura de l'excap de Govern, Antoni Martí.

"Les pèrdues de pilota i els dubtes fan que juguem malament, però tinc un equip que no es rendeix. Tot i això, no vull arribar tots els dies al punt d'estar avall i que no ens rendim. Vull ser més competitiu d'inici i ho hem de corregir".
Natxo Lezkano, entrenador MoraBanc Andorra

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper diumenge visitant la pista del Coviran Granada (12:30h) en el partit corresponent a la desena jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.