El MoraBanc Andorra es reactiva sabent patir contra el RETAbet Bilbao Basket (72-70)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la vuitena vict&ogra

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la vuitena victòria de la temporada (8-9) superant el RETAbet Bilbao Basket per un ajustat 72-70 després de desaprofitar un +14 (56-42) en el tram final del tercer quart. Un 16-28 de parcial permetria al conjunt basc tenir l’últim llançament. Clevin Hannah, MVP amb 15 punts, 8 assistències i un 19 de valoració.

Amb dos partits encara pendents de disputar de la primera volta contra Monbus Obradoiro i a Fuenlabrada, i després de sumar tres derrotes consecutives contra Iberostar Tenerife, Baskonia i Madrid, el MoraBanc Andorra, amb les baixes de Diagne, Dime i Palsson, afrontava aquest diumenge l’inici de la segona volta del campionat domèstic amb la necessitat de retrobar-se com fos amb la victòria aprofitant la visita d’un RETAbet Bilbao en zona de descens.

El MoraBanc Andorra començaria imprecís en atac i perdent pilotes (14 en tot el partit) davant d’un Bilbao dominador des del triple (9-13) però un temps mort d’Ibon Navarro reactivaria els seus. Consolidant la defensa i trobant bones opcions en atac, el MoraBanc Andorra tancaria el primer quart dominant el marcador (18-13) després de segellar un 9-0 de parcial. Els tricolor, mostrant una versió més sòlida, allargarien el bon moment a l’inici del segon acte i un 8-3 de sortida, amb Babatunde de protagonista, deixaria una màxima de deu punts (26-16). L’equip d’Àlex Mumbrú recuperaria la diferència (26-24) però l’aparició de Tyson Pérez, Hannah i Sergi Garcia deixaria un còmode 37-26 al descans.

A l’inici de la segona meitat el RETAbet Bilbao, a camp obert, sortiria decidit a mossegar però el MoraBanc aconseguiria la seva màxima en tot el partit (56-42). Això sí, malgrat el +14, a partir d’aleshores, el partit canviaria i el conjunt basc es reenganxaria gràcies a l’aportació de Goran Huskic, avui el millor de l’equip rival amb 14 punts, 6 rebots, 17 de valoració. El MoraBanc encara afrontaria l’últim quart amb una renda de 9 punts gràcies a un triple final de Jeremy Senglin (59-50) però el Bilbao, aprofitant-se també del desencert tricolor des del tir lliure (16 de 26) seguiria retallant la diferència fins al punt d’afrontar els últims segons amb pilota i a només dos punts de diferència. Al final però, l’última defensa del MoraBanc li permetria tancar el partit i sumar la vuitena victòria de la temporada trencant amb tres derrotes consecutives (72-70).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest dimecres a la pista del Mornar Bar montenegrí (19h). Els tricolor afrontaran la segona jornada del Top16 de l’Eurocup en busca de la primera victòria. La propera cita ACB, corresponent a la 21a jornada, serà el diumenge 24 de gener a la pista del Reial Madrid (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Fotografia: MoraBanc Andorra